Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skleník - zalévání pouze o víkendu

Od: alusska* odpovědí: 5 změna:

Milí rádcové,

na chatě máme skleník, do kterého jsem nasadila rajčata, papriky a okurky. Jsem pěstitel začátečník, tak bych se ráda zeptala.

Možnost zalévat mám jen o víkendu.

Mám na Vás otázky:

1. mám nechat pořád - přes ten týden otevřená okénka? A jak moc? (ve skleníku jsou k dispozici 2, s rozevřením tak 40 cm).

2. napadlo mne, že bych do uličky dala třeba 2 kýbly naplněné vodou, aby se odpařovaly a byla tam vlhkost.

- na okurkách se mi objevily žluté skvrny - podle fotek na netu asi plíseň okurková. Koupila jsem přípravek Alivio (nebo tak nějak podobně). Pomůže postřik?

- nevím, jak okurky zaštipovat - dle popisu na netu to nějak nechápu.

děkuji za případné odpovědi. Alusska

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jinx*
hodnocení

0x

Nepisete kde su tie okna.Ci su zboku spredu,ci sa da vetrat krizom predne/zadne celo.

Ja mam foliovnik 4mx2.5m a vyska 180cm.Vetranie krizom tzn. na zadnom cele okienko 30x30cm poodchylene na cca 10-15cm a vpredu su vstupne dvere ktore su pocas slnecnych dni dokoran...aj tak je tam hic.Ked je zamracene dvierka su zatvorene.Inak polievam kazde 2 dni.Zalievanie o vikendu je zalostne malo.To sa vam tam skorej vsetko upece.Vedro s vodou a nejaka vlhkost...toto urcite fungovat nebude.apropo a uhorky toho vlhka potrebujuuuuu.

Inak vcera som si odtrhol svoju prvu papriku (musim sa pochvalit):)

alusska*
hodnocení

Děkuji za odpověď.

Skleník je veliký cca 1,5 m x 2,5 m. Výška cca 2 m.

Okna jsou tam udělané křížem - jedno vlevo vzadu, druhé vpravo vepředu. Dvířka jsou zavírací na kličku.

Mohla bych to eventuelně zajéct zalít i 1x přes týden.

To jste teda výborný pěstitel, že jste sklidil už papriku :). Kdy jste jí do skleníku vysazoval?

sebod*

Zalévání jde provizorně vyřešit tak, že do výšky umístíte nádobu s vodou, do té dáte hadici, kterou potom vedete kolem rostlin. U rostlin do hadice uděláte třeba hřebíkem díry. Volným koncem hadice "natáhnete" do hadice vodu a potom konec pořádně utěsníte. Voda bude neustále pomaličku odkapávat z dírek. Velikost a počet dírek si musíte odzkoušet. Záleží na výšce nádoby s vodou, průměru hadice a velikosti děr. Čím blíže k nádobě jsou dírky, tím jich může být méně.

jinx*

Paprika bola vysadena okolo 10 feb.do kelimkov od smotany (500ml),odspodu dierky a polozene na tacke..zalieva sa to lahsie.Vo vnutri v izbe pri 16 stup.Pri okne aby na nu svietilo slnko.

Foliu sme dali 6.4. a v priebehu dalsieho tyzdna cca.do 15.4. sla presadit aj paprika ,Bolo uz treba lebo uz bola riadne velka.

hodnocení

0x

Zavlahu doporucuji kapkovou, jak uz tu nekdo psal. Voda jde primo ke korenum, a proces se da pomerne snadno zautomatizovat, takze neni potrrba byt u skleniku kazdou chvilku.

Na vetrani doporucuji automaticky otvirac. Teplota otevirani se da nastavit a sikovny kutil to na okynka vzdycky nejak napoji.Investice kolem sedmi stovek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]