Nejste přihlášen/a.
Milí rádcové,
na chatě máme skleník, do kterého jsem nasadila rajčata, papriky a okurky. Jsem pěstitel začátečník, tak bych se ráda zeptala.
Možnost zalévat mám jen o víkendu.
Mám na Vás otázky:
1. mám nechat pořád - přes ten týden otevřená okénka? A jak moc? (ve skleníku jsou k dispozici 2, s rozevřením tak 40 cm).
2. napadlo mne, že bych do uličky dala třeba 2 kýbly naplněné vodou, aby se odpařovaly a byla tam vlhkost.
- na okurkách se mi objevily žluté skvrny - podle fotek na netu asi plíseň okurková. Koupila jsem přípravek Alivio (nebo tak nějak podobně). Pomůže postřik?
- nevím, jak okurky zaštipovat - dle popisu na netu to nějak nechápu.
děkuji za případné odpovědi. Alusska
Nepisete kde su tie okna.Ci su zboku spredu,ci sa da vetrat krizom predne/zadne celo.
Ja mam foliovnik 4mx2.5m a vyska 180cm.Vetranie krizom tzn. na zadnom cele okienko 30x30cm poodchylene na cca 10-15cm a vpredu su vstupne dvere ktore su pocas slnecnych dni dokoran...aj tak je tam hic.Ked je zamracene dvierka su zatvorene.Inak polievam kazde 2 dni.Zalievanie o vikendu je zalostne malo.To sa vam tam skorej vsetko upece.Vedro s vodou a nejaka vlhkost...toto urcite fungovat nebude.apropo a uhorky toho vlhka potrebujuuuuu.
Inak vcera som si odtrhol svoju prvu papriku (musim sa pochvalit)
Děkuji za odpověď.
Skleník je veliký cca 1,5 m x 2,5 m. Výška cca 2 m.
Okna jsou tam udělané křížem - jedno vlevo vzadu, druhé vpravo vepředu. Dvířka jsou zavírací na kličku.
Mohla bych to eventuelně zajéct zalít i 1x přes týden.
To jste teda výborný pěstitel, že jste sklidil už papriku . Kdy jste jí do skleníku vysazoval?
Zalévání jde provizorně vyřešit tak, že do výšky umístíte nádobu s vodou, do té dáte hadici, kterou potom vedete kolem rostlin. U rostlin do hadice uděláte třeba hřebíkem díry. Volným koncem hadice "natáhnete" do hadice vodu a potom konec pořádně utěsníte. Voda bude neustále pomaličku odkapávat z dírek. Velikost a počet dírek si musíte odzkoušet. Záleží na výšce nádoby s vodou, průměru hadice a velikosti děr. Čím blíže k nádobě jsou dírky, tím jich může být méně.
Paprika bola vysadena okolo 10 feb.do kelimkov od smotany (500ml),odspodu dierky a polozene na tacke..zalieva sa to lahsie.Vo vnutri v izbe pri 16 stup.Pri okne aby na nu svietilo slnko.
Foliu sme dali 6.4. a v priebehu dalsieho tyzdna cca.do 15.4. sla presadit aj paprika ,Bolo uz treba lebo uz bola riadne velka.
Zavlahu doporucuji kapkovou, jak uz tu nekdo psal. Voda jde primo ke korenum, a proces se da pomerne snadno zautomatizovat, takze neni potrrba byt u skleniku kazdou chvilku.
Na vetrani doporucuji automaticky otvirac. Teplota otevirani se da nastavit a sikovny kutil to na okynka vzdycky nejak napoji.Investice kolem sedmi stovek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.