Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych poradic co to mám v květináči za rostlinu a jestli je možné ji pěstovat i venku, ještě mi nikdy nevykvetla, je dřevnatá a mám ji doma, dostala jsem to od sousedky že taky neví co je zač, děkuji
vypadá to tak jen je divný že to za 3roky co to doma mám nešlo ani jednou do květu, leda že to opravdu potřebuje být venku a ne v květináči v bytě
ne ne, není to ani rododendron ani brslen.
Lidi si to vozí z jižních krajů (z Chorvatska, Itálie apod.) sousedi to taky mají, ale co to je ani já ani oni netuší...
ale je to pěkné
Mohl by to být vavřín, oliva nebo kamelie. Všecho jsou středomořské rostliny, vyžadující chladné přezimování, kdy teplota může klesnout až k nule. Chtějí ale dostatek světla a také v létě umístění venku, to znamená letnění. Vavřín ani oliva u nás zřejmě nekvetou, ale kamélie nasazuje poupata během podzimu a vykvétá časně na jaře. V Drážďanech ji mají zasazenou venku, ale na zimu ji zateplují , aby nezmrzla. Je veliká a je to nádhera v době květu. Fotku najdete zde na netu.
doplněno 23.08.10 20:21:Prohlížela jsem si listy květin, které mám doma a myslím, že by to mohla být kamélie. OLiva to určitě není, ta má listy protáhlejší. Jsem zvědavá, jestli má někdo ještě jiný názor.
Záleží v které oblasti bydlíte. Já takhle zničila vavřín, nechala jsem ho v zemi, sice dobře zakryla chvojím, přihrnula zeminu, ale přišli mrazy -25 a na jaře neobrostl. Raději bych ho dala do květináče a přezimovala ve skleníku, kryté terase, i balkón, když je chráněný, je vhodný. Záleží, jestli chcete experimentovat...a je to určitě druh brslenu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.