Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přehnaná péče o ORCHIDEJ

Od: pegin* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

ráda bych se poradira a Vámi,které pěstujete orchideje phalaenopsis. Měla jsem krásnou bílou orchidej ale uhynula mi,jakoby jí zhnilo to srdíčko uvnitř.Přitom donedávna krásně kvetla. Ale to není důvod proč jsem píši,chci si pořídit další orchidej,1 krát týdně je zalévám,1 za 14 dní hnojím,květy přivazuji,staré lístky žluté odstřihuji,ale moje mamka se ptala jedné paní co má krásné orchideje a furt jí kvetou a ona říkala že se o ně nestará.Tak to nějak nechápu,že bych o ně přehnaně pečovala se mi nezdá,bude mít pro mě někdo lepší rady?děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

1x

Kamarádce kvetou orchideje celý rok. Zalévá je až když jsou suché, pak zas až když vyschnou a hnojí 2*. Na jaře a na podzim. Taky se o ně nestará. *hi*

binka*

Přesně tak. Mám spoustu orchidejí, o které se starám asi jako Vy. A nic - nekvetou. Ale - mám jednu na jižním okně za záclonou. Zalévám jí tak jednou za měsíc, nehnojím vůbec a kvete nepřetržitě už čtvrtý rok ...pak se v tom vyznejte...*nevi*

lidus*
hodnocení

0x

V paneláku moje snaha na nic, na chalupě kvetou celý rok-jednou za týden až dva podle toho jak tam jedu(v zimě skoro vůbec) je ponořím celé na dvě hodiny do vody(celý květináč) hnojím málo když si vzpomenu a ještě navíc Primou co vůbec není na orchideje. V bytě odkvetly a zdechli, zde si rostou jak chtějí a květů mají spousty i 3 šlahouny v květináči. Přez zimu se tu moc netopí a je tu tak 16-18C někdy i méně.

pegin*
hodnocení

opravdu tomu nerozumím,asi opravdu si budu muset svázat ruce a prostě se na ně "vykašlat a nevšímat si jich" aby krásně kvetly,ale je to divný,stejně :-D

evinkat*
hodnocení

0x

Dobrý den, orchideje sem tam zaleju, 1x týdně pohnojím a již mám z jedné 6 nových. Jedině co je důležité - nesmí vám zůstat voda jak vy píšete v srdíčku, tím uhnije. Když se mi tam náhodou dostane voda, vatičkou ji vysuším. Mateční rostlinku mám na jižním okně za záclonou již 4 roky, je už hodně veliká a velmi často kvete.

chelsi*
hodnocení

0x

My tu máme na oknech asi 5 těhlech potvor, bo máti se to líbí*nevi* U nás jsou kytky naučené, že se zalévají všechny tak 1× týdně, někdy i míň :D Když už se jedna kytka na skříni nahýbá, tak je vidět, že je potřeba zalejt všechny kytky, takže bych řekla, že u nás se jim moc péče taky nedostává a jak kvetou, nijak bych to snima nepřeháněla ;)

pepane*

Jižní strana.Jednou za 14 dní zaleji a 1 za měsíc pohnojim.;)

Přehnaná péče o ORCHIDEJ

kacenka13*
hodnocení

0x

Dobrý den mě kvetou orchideje nepřetržitě a dělám jen to že vždy 1 x za týden naplním celý květináč vodou nechám přes noc ponořenou orchidej a ona si vypije přesně co potřebuje, zbytek vylévám.Nikdy nehnojím, nepřesazuji:DOrchideje mám na parapetu na západní straně, chtějí hodně sluníčka*slunce*

hodnocení

0x

Pokud vám shnilo srdíčko, musíte dávat pozor při zalévání aby se voda nedostala dovnitř. Případnou vodu vysušit vatou nebo ubrouskem. Orchideje dejte pokud možno na okno na západ nebo na východ. Pokud nekvetou, dejte je na podzim asi na 4 týdny bez zalévání někam kde je teplota min.16 C a max 18 C a světlo. Pak je zkuste přenést zpět na okno a zalít. Odpočinou si a pokvetou.

atriplex*
hodnocení

0x

Těžko se radí, musíte to vypozorovat sama. Každý byt je jiný. Někdo zalévá, každý týden, někdo jednou za měsíc. Vy jste ji zcela jistě přelila. Pokud máte květinu v průhledném květináči, tak zalévejte v okamžiku, kdy kořeny zestříbrní - to jsou zcela sucé. Mokré kořeny jsou zelené. A já jdu ještě dál - zalévám, až se kořeny začnou scvrkávat. Pak na hodinu namočím do vody květináč a tím to končí. Hnojím jednou za 14 dní - kristalon na špičku nože rozmíchám ve dvou litrech vody a v tom orchidej namáčím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]