Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kala -květina

Od: karlosdos* odpovědí: 2 změna:

Jak je to prosím s pěstováním pokojové květiny kala. Měl jsem ji několik let, rozrostla se, přesadiljsem ji a už 3měsíce nic neroste, stojí tak jak jsem ji přesadi. Máte někdo zkušenost s přesazováním? Mají se sázet jen ty hlízy? Já jsem to sestříhal do poloviny a dal do dvou květináčů. Jedna ta menší začíná růst, ta velká a silná ne.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Většina květin po přesazení neroste. Nahoře neroste, protože nejprve zakořeňuje. Až jí narostou kořeny, poroste nad zemí. Proto se namají kytky přesazovat do o hodně větších květináčů. Protože pak dlouho nerostou a příliš mnoho půdy se znehodnotí solemi, houbami, plísněmi. ;) Takže, když není v příliš velkém květináči, chce to jen trpělivost.

doplněno 10.06.13 12:06:

search.seznam.cz/...

karlosdos*
hodnocení

Děkuji za odpověd,ale mají se ty listy úplně ostříhat a použít jen tu hlízu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]