Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak bojovat s pukáním rajčat?

Od: 123mirek® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, spoustu let pěstujeme na zahradě rajčata, ale to co se s nimi děje letos je hrůza. Ony totiž pukají ještě zelené na keřících a než stačí dozrát, chytnou plíseň a můžete je vyhodit. Keříky jsou obsypané rajčaty, ale je problém najít rajče bez poškození. Dá se tomu pukání nějak zabránit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

nejsem žádný zahradník, prý za to může počasí.

radi*
hodnocení

0x

Jistě za to může vysoká vlhkost a velké výkyvy teplot... až 20 a více stupňů (noc/den)

1jara*

Ano rajčata praskají z důvodu vysoké vlhkosti.

stafan*
hodnocení

0x

A záleží také na odrůdě rajčat.

pepane*

Mám to samé.Zabránit tomu nelze.Počasí nepřeje.*nevi*

Mám nejméně 10 odrůd, ale ani jedno rajče prasklé. V době veder a sucha jsem dostatečně zalévala, což také má velký vliv. Po delších dnech sucha, když přijde deštivé počasí, tak je běžné, že rajčata praskají. Letošní počasí dělá snad všem pěstitelům problémy.

limetka*
hodnocení

0x

Máte pravdu, pukají jedno za druhým, jediné, které zatím nepuká, je keříčkové Top Spin, které letos zkouším prvně, je trochu pozdnější, takže ještě nevím, jaká bude chuť, ale je tak obsypané velikými plody, že se málem lámou větvičky a jestli bude tak dobré, jak je krásné, tak příští rok nebudu sázet nic jiného. Na ostatních (Tornádo, Torino, Phantazia, Stupické) už se na listech začíná objevovat plíseň, na Top Spinu zatím ani náznakem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]