Nejste přihlášen/a.
Tak za celý můj život jsem tohoto choroše neviděla. Tak jsem pohledala nějaké informace a dokonce jsem našla i vyzkoušený recept: Zdroj: pauzarovi.estranky.cz/... - doporučuji kouknout.
Sírovec žlutooranžový - Laetiporus sulphureus
Vyrazila jsem si v květnu s Johankou do lesa na houby, ale bohužel jsme se vracely s prázdnou, ktyž tu najednou... projíždějíc v nevelké rychlosti třešňovou alejí.. periferně jsem něco zahlédla... brzda, zpátečka.. že by?!... ano, je to on!... můj první sírovec žlutooranžový! Na internetu, mezi přáteli mykology, jsem si našla recept na, do nebe vychvalovaného, sírovce na kari a musím říct, že takovou mňamku z hub jsem ještě nejedla! Opravdu vřele doporučuji! Zděnda nejdřív velmi nedůvěřivě ochutnal, pak se mě zeptal co v tom je za maso a pak snědl i díl, který jsem měla schovaný na druhý den k obědu ).
Tady je ten recept:
mladá plodnice sírovce žlutooranžového, cibule, česnek, kari koření, hladká mouka, smatana, rýže nebo těstoviny | |
Postup přípravy: Cibuli s česnekem osmahněte na másle a na tom vyduste do červena osolené kostičky sírovce. Pak to provařte se smetanou zakvedlanou s trochou hladké mouky a pořádnou lžící karí. S rýží i bez je to mňamka a budí to dojem krevet nebo račího masa "á la indien". I tady platí, že sírovec musí být měkoučký a zpracuje se ještě týž den! |
Moje doporučení: Nedávat mouku. Kari přidat k sírovci těsně před zalitím smetanou a pěkně ho orestovat. Získá tím mnohem lepší chuť.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.