Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

O jaký typ choroše se jedná?

Od: houbanastrome odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, neví někdo, jaký je to přesně druh houby? Děkuji.

O jaký typ choroše se jedná?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

matejka*
hodnocení

1x

To je sírovec žlutooranžový (Laetiporus sulphureus). V mládí docela chutná houba, ale sběr jen tak do května a pořádně povařit. Pak se z ní daj dělat řízky apod.

lidka*
hodnocení

0x

Tak za celý můj život jsem tohoto choroše neviděla. Tak jsem pohledala nějaké informace a dokonce jsem našla i vyzkoušený recept: Zdroj: pauzarovi.estranky.cz/... - doporučuji kouknout. *klik*

Sírovec žlutooranžový - Laetiporus sulphureus

Vyrazila jsem si v květnu s Johankou do lesa na houby, ale bohužel jsme se vracely s prázdnou, ktyž tu najednou... projíždějíc v nevelké rychlosti třešňovou alejí.. periferně jsem něco zahlédla... brzda, zpátečka.. že by?!... ano, je to on!... můj první sírovec žlutooranžový! Na internetu, mezi přáteli mykology, jsem si našla recept na, do nebe vychvalovaného, sírovce na kari a musím říct, že takovou mňamku z hub jsem ještě nejedla! Opravdu vřele doporučuji! Zděnda nejdřív velmi nedůvěřivě ochutnal, pak se mě zeptal co v tom je za maso a pak snědl i díl, který jsem měla schovaný na druhý den k obědu :)).

Tady je ten recept:

mladá plodnice sírovce žlutooranžového, cibule, česnek, kari koření, hladká mouka, smatana, rýže nebo těstoviny

Postup přípravy:

Cibuli s česnekem osmahněte na másle a na tom vyduste do červena osolené kostičky sírovce. Pak to provařte se smetanou zakvedlanou s trochou hladké mouky a pořádnou lžící karí. S rýží i bez je to mňamka a budí to dojem krevet nebo račího masa "á la indien". I tady platí, že sírovec musí být měkoučký a zpracuje se ještě týž den!

Moje doporučení: Nedávat mouku. Kari přidat k sírovci těsně před zalitím smetanou a pěkně ho orestovat. Získá tím mnohem lepší chuť.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]