Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký rychlerostoucí kěř nebo strom

Od: kouma odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

co byste mi doporučili za strom, případně keř, který rychle roste do výšky, ale ne moc do šířky? Trochu samozřejmě ano, ale ne moc jako třeba ovocné stromy. Jedná se mi o to, abych zakryl starou barabyznu na kterou mě nebaví se dívat... díky..

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mám dobré zkušenosti s kroucenou vrbou. Někde sežeňte větvičku, dejte do vody - rychle zakoření. Potom zasadit. I jen píchnout do země a zasadit. Roste mi strašně rychle, nestačím stříhat. Sice je opadaná, ale i přes zimu její větve jsou pěkné, krásně zkroucené a jeden druh co mám má dokonce (větve) zbarvené dočervena. Chce to hodně vody než vyroste tak do jednoho metru. Nenechat přes léto zaschnout a na podzim hodně zalívat, aby přes zimu nezaschla. Potom jak je to větší keř, tak jej celkem nechat ať si příroda poradí.

myse*

vrba je dobrý nápak. Ještě by šel ptačí zob - taky roste spíš nahoru než do stran... nebo šeříky...

kouma
hodnocení

dÍky za tipy, asi to vyřeším nakonec koupením už vzrostlého stromu, jelikož barabizna je sousedův barák a jedná se mi o výšku cca 4-5m.. ještě ten bambus by připadal v úvahu...

ahoy,

taky bych potreboval nejaky ten bambus, ale zatim sem sehnal jen (bambus spis vysoka trava)

a ta mi moc nad 3m neroste

tak kdyz tak dik za presny nazev.

eulalie*
hodnocení

0x

Co takhle túje?

kouma
hodnocení

Tůje moc rychle nerostou, ne? Nebo se pletu a je nějaký taký druh?

eulalie*

Konkrétní druh neznám. Ale sousedi mají túje, a rostou jim celkem rychle.

pepane*

;)Japonský topol.

japonsky-topol.cz/...

doplněno 10.08.10 16:09:

Malvi on fakt rychle roste.*smich*Už ho mám táááákhle velký.*tanec*

malvinka*

Pepane Kekulová docela zajímavý příspěvek.*palec*

doplněno 10.08.10 21:11:

Já už jsem doma také uplatnila požadavek.

hodnocení

0x

Jestli je barabizna na Vašem pozemku, zkuste ji nechat zarůst přísavníkem.

cyril*
hodnocení

0x

Co takhle bambus?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]