Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozpoznání pařezu

Od: dzidza® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěla bych vědět, zda se z uříznutého stromku, tedy z pařezu pozná, o jaký stromek šlo a jak asi mohl být starý. Hlavně, zda je vůbec k rozpoznání, zda šlo o stromek ovocný nebo pouze o např. bezinku či jakoukoliv plaňku. Moc děkuji za odpověď. Jířa

doplněno 09.06.13 22:22:

Asi před měsícem jsme porazili nějaké porosty a vyčistili pozemek, který s naším pozemkem bez oplocení sousedí. Sousedi nyní tvrdí, že jsme jim porazili vzrostlé ovocné stromy. My tvrdíme, že to byly jakési nevzhledné a neovocné dřeviny. Zřejmě dojde ke sporu. Fotky máme

Rozpoznání pařezu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petraj*
hodnocení

2x

jestli je už celý hnilý, tak od pohledu na místě těžko, jen lze poznat o jaký strom se jednalo, záleží na tom, jak dlouho hnije, zda jdou rozpoznat kruhy, jestli má ještě kůru popř výhonky, někdy se dá i podle vůně kořene v zemi

sebod*

Domnívám se, že jste si zadělali na pořádný malér. Proč řežete stromy na cizím pozemku? *zed* Když Vás dá soused k soudu, tak Vy budete muset platit znalce a vše okolo. Jistě, podle pařezu se dá určit druh stromu i jeho stáří. Ale i kdyby jste pořezali pláňata, tak nebyla Vaše *cert*

doplněno 10.06.13 10:28:

dzidza. NEBYL to Váš pozemek. Mě se taky nelíbí, jak sousedka vedle seje mrkev, ale nemůžu jít a překopat jí záhonky. Domnívám se, že tím, že jste šli na cizí pozemek a vyřezali keře, jste si za souseda udělali velkého nepřítele. Já být na jeho místě, tak bych Vám taky nepoděkovala *cert*. Naopak, děsně by mě to naštvalo. A to si o sobě myslí, že jsem velice vstřícný a tolerantní člověk. Určitě nebyl problem zjistit kontakt na majitele, spojit se s ním a nějak taktně mu říct, že byste rádi měli kolem sebe hezké prostředí a zda byste mohli tu jeho zahrádku trošku ujklidit. Říct něco v tom smyslu, že chápete, že je třeba zdaleka (má moc práce, je nemocný atd) a tím pádem nemá na zahradu čas, tak že to uděláte sami. A až to bude hotový, tak sednete společně k vínku (pivku, kávě, šaratici ;) doplň si každý dle svého uvážení) a začnete navazovat dobré sousedské vztahy. Tohle jste pokazilůi hned na začátku. Být Vámi, tak koupím lahev něčeho dobrého k pití, sejdu se sousedem, OMLUVÍM SE a budu hledat řešení smírnou cestou. On třeba časem i ten majitel trošku vychladne z toho svýho vzteku, který musel mít, když přijel a viděl, že hospodaříte na jeho.

Jistě, chápu, co Vás k tomu vedlo. Ale takhle se to vůbec, ale vůbec nedělá *bum*

Přeji Vám, ať se sousedem domluvíte v klidu a míru. *placni*

hodnocení

To máte pravdu. Dům jsme kupovali, sháněli, kdo bydlí vedle. 12 let tam nikdo nebyl. Jen jsme chtěli vědět, kde je podezdívka na oplocení a taky ten nepořádek lákal klišťata, myši a podobně. To, že zrovna někdo přijel jen vítáme, ale spíš bychom uvítali poděkování za ukizení pozemku. Naše zahrádka je asi ar, jejich asi 4x5 m. Z našeho pohledu, proč žít v nepořádku. Kdyby tam stromky byly, ovoce by jsme sbírané měli, a rádi. No, šlo mi jen o to, že tam nebyly ovocné, ale nepořádek. Díky

endyfrog*
hodnocení

2x

Samozřejmně že lze zjistit z pařezu o jaký strom či stromek se jedná a jak je starý ale jasné je že pokud nebyl váš a bez jakéhokoliv povolení vše prohrajete asi by se vám také nelíbylo kdybych přišel na váš pozemek a vyřezal co se mne nelíbí

pt®
hodnocení

1x

To víte, na sousedův pozemek se nechodí uklízet, když to soused nechce. Jen Vám řeknu, co se stalo u nás. Tady byly dva velké vzrostlé stromy, zdravé, krásné, poskytovaly ve vedrech stín. No, někdo koupil vedle pozemek a ty dva stromy pokácel. To víte, hned se lidé z okolí začali zajímat, zda pokácení bylo oprávněné a než se to vyřešilo, byly oba pařezy do rána pryč. Fotky nebyly, nikdo nedokázal, že tam stromy rostly. Smutné, moc smutné, ty dva pokácené stromy chybí, jako zuby v "hubě". - pt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]