Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pěstovat a jak často stříhat MYRTU?

Od: jana87 odpovědí: 2 změna:

Můžete mi prosím poradit, jak se starat o malou myrtu? Je vysoká asi 15 cm, má bohatou korunku. Jak často ji mám zalévat, přesazovat nebo stříhat? Poraďte prosím. Díky!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

laybor*
hodnocení

0x
Zálivka: Myrtu zaléváme dobře odstátou vodou (nejlépe dešťovou) tak často, aby zemina v květináči nikdy zcela nevyschla. Pěstujeme-li rostlinu v zimě v chladnu, omezíme zálivku, avšak zvýšíme vzdušnou vlhkost.Hnojení:Od jara do podzimu hnojíme jednou za měsíc nejlépe organickými hnojivy nebo polovinou doporučené dávky tekutého hnojiva rozpuštěného ve vodě.Čištění:Rostlinu zbavíme prachu rosením. Lesk na listy nepoužíváme.Půda:Bohatá zahradní zemina s příměsí hrubého písku a rašeliny.Přesazování:Myrtu přesazujeme každý rok na jaře do hlubšího květináče, vždy o číslo většího. Na dno květináče nasypeme vrstvu hrubého písku nebo kamínků (drenáž), aby voda dobře odtékala. Starší exempláře stačí přesadit jednou za 2-3 roky.Seřezávání:Na jaře seřezáváme vytáhlé výhony, aby rostlina zhoustla. Myrta se také občas tvaruje jako stromeček s kmínkem a tehdy se často stříhají nepotřebné větvičky. Často seřezávané rostliny méně kvetou.Množení:Myrtu můžeme množit vrcholovými, stonkovými řízky s dřevitými stonky, dlouhými asi 8 cm, které zasadíme do květináče s rašelinitou půdou a pískem. Květináč přikryjeme igelitovým sáčkem, který obden vyvětráme a mladé rostlinky zalijeme.

babca*
hodnocení

0x

dobrý večer myrtu musíte stříhat podle toho jaké má podmínky je náchylná na průvan i na sucho i napřelití . určitě by měla být na východním okně a mě se podařilo že mě kvetla už po3měsících opatrování hlavně to chce s láskou a povídejte si srostlinkami zdraví babča

doplněno 14.05.13 22:58:

*slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]