Nejste přihlášen/a.
Žlutá květenství Trnovník neexistujují. Jinak ale máte pravdu v tom,že je ze stejné čeledě jako ten "Zlatý déšť" na obrázku,t.j. bobovité.Tyto rostliny se vyznačují mimo jiné tím,že si vytváří pro sebe v kořenech dusík díky hlízkovým bakteriím. Konkrétně Trnovník (Akát) je díky této schopnosti pěkný...jak to napsat..."parchant"...Dokáže vytlačit rostliny ze svého okolí,odnožuje a dokáže se uchytit i na chudých půdách.VČR je vedený jako invazivní rostlina.
Laburnum anagyroides (Štědřenec odvislý). Nechá se zapěstovat jako stromek.Jinak je to keř.
doplněno 09.06.13 20:47:Dodám ještě,že je jedovatý.Což však není u rostlin žádná vyjímka.Pokud máte možnost sebrat k podzimu ty suché lusky co zbudou po květenstvích,tak z nich stačí vyjmout semena,nasít někde ven a na jaře klíčí poměrně ochotně.
Cestovala jsem předevčírem hodně daleko. Nedaleko Olbramovic, kde se sjíždí na hlavní silnici na Strakonice, mě kolem silnice v lese překvapilo několik těchto stromů. Většinou jsou jen v parcích či zahradách. Byly vysoké, štíhlé a hustě obalené žlutými květy. Já od volantu povídám manželovi - podívej, jaké tady v přírodě rostou nádherné štědřence. Protože koukal právě do mapy, než se vzpamatoval, milé štědřence už byly pryč. Jinak jsem je nikde podél silnic neviděla, jen tady. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.