Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zelená rajčata nedozrávají

Od: janulkaeh* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Prosím o radu, při pěstování rajčat ve skleníku mi jedna třetina rajčete jakoby nedozraje. Zůstávají zalenooranžová a tvrdá. Ale spodek rajčete je už červený a dozrálý. Nezalívám na plody a skleník na noc nezavýrám. Děkuji moc za odpověd Janulka.eh

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud máte u stopky rajčete nedozrálé kruhy, tak ty většinou nedozrají. Já jsem odřezávala zralou část a zbytek vyhazovala. Záleží na tom, jaké jste vysévala odrůdy. Starší odrůdy na to dost trpí, nové už jsou vyšlechtěné tak, aby se tam netvořil ten nedozrálý límec. Další možnost je, že vašim rajčatům chybí draslík. Zkuzte si koupit síran draselný, nebo něco, co obsahuje hodně draslíku a aplikujte. Draslík pomáhá plodům dozrávat. Záleží také na tom, jak jste měla připravenou půdu před výsadbou a jaké jste použila hnojivo na přihnojování. Zkuste a uvidíte.

janulkaeh*
hodnocení

Díky za odpovědˇ sadbu kupuju u zahradníka takže přesně nevím o jakou odrůdu jde . Zkusím ten draslík .

lidus*
hodnocení

1x

Někdo říká, že zelená rajčata jsou jed ale italové dělají toto: zelená a čarvená rajčata (půl na půl), paprika, zralé švestky, jablko, pomlet vydusit vodu přidat nadrcený česnek-výborné na pizzu a topinky. Zavařuji do malých skleniček.

stafan*
hodnocení

0x

Konkretně Vám neporadím, ještě jsem se stím nesetkal ale zkuste rajčata obrat a nechat je dozrát mimo skleník. Nedavejte je ale do chladničky.

janulkaeh*
hodnocení

To jsem zkoušela ale ja to stejné .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]