Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnědé skvrny na meruňkách

Od: malvinka* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

moc prosím ráda bych se zeptala odborníků. Dostala jsem meruńky a tak nějal se mi nepozdávají. Mají tmavé velké hnědé skvrny u stopky, vizuelně budí dojem jako pomačkané. Ale skvrny jsou spíše suchého rázu na některém plodu se vyskytuje i strup. O jakou chorobu se jedná?

Prosím, poraďte jsou vhodné ke konzumaci?

Dá se nějak ošetřit strom?

Děkuji M.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Malvinko, zkuste vyloupnout pecku. Pokud budou na ní kroužky, tak by se mohlo jednat o Šarku. JE-li pecka čistá, můžou to být skvrny od krup. Určitě jsou jedlé.

sebod*

Malvi. Ještě to může být moniliová spála meruněk. Ale ať je to cokoliv, meruňky jsou jedlé :)

malvinka*
hodnocení

Sebod, tak kyanid v nich zřejmě není *smich* už jsem jich docela slušnou hromádku spořádala a nic se neděje. Jdu si pro další...

malvinka*
hodnocení

Bruncí děkuji.

sebod*
hodnocení

0x

Malvinko. Taky to na meruňkách mívám. Zavařuju, vařím z nich, baštím je za syrova a nic se mi nestalo :). Neboj,můřeš je jíst v pohodě,

malvinka*
hodnocení

Ahojky sebodko, právě nevím co s tím ,,danajským darem,, provést. Hledala jsem na netu jak divá a našla pouze foto podobné, ale né zcela. Tak právě licitujeme co s nimi.

Partner je chce zlikvidovat*nevi*. Brání se, že je to plíseň. Na pohled ano, ale plody jsou tvrdé. Že by za změny mohly rozmary počasí?

sebod*

Ty zaschlé stroupky, to je strupovitost meruněk. Jestli není plod zasažený celý, tak se může baštit. Plíseň bys poznala.

malvinka*
27.07.10 17:31
hodnocení

Děkuji

pepane*

*sok*Malvi tak vypadají?

Stromy napadli škůdci

Podle něj koncem dubna byly vydatné deště a nižší teploty, které byly hlavní příčinou masivního napadení ovocných stromů moniliovým úžehem. Kromě meruněk se to týkalo i višní. Srážky nedovolily provést chemickou ochranu v květu, a tak se naprostá většina úrody zničila.

ceskolipsky.denik.cz/...

doplněno 27.07.10 18:25:

*nevi*Když nevypadají takto, tak nemaj plíseň.*ee*A když vypadají jako tamty tak je můžeš jíst.Pán taky neumřel a sebod také ne.*smich*A ty máš tuhý kořínek.Oloupej si je a neuvidíš ty skvrnky.

doplněno 27.07.10 18:41:

Ty myslíš z mobilu přímo sem, nebo na PC?

Hnědé skvrny na meruňkách
malvinka*
hodnocení

Ne to není ono.

Spíš vypadají takto, ale skvrna je ohraničená.

forum.abecedazahrady.cz/...

doplněno 27.07.10 18:12:

bez ďubiček*haha*

doplněno 27.07.10 18:19:

Vědět jak vložit foto mobilem, tak jej vložím. USB mám jen mobil jsem dostetečně neprozkoumala. Mám jej pár dní. Starý odešel do věčných lovišť.*andel*

doplněno 27.07.10 21:10:

No jo, ale james od roku 2006 nenapsal:D.

Z mobilu na poradte.

rob*
hodnocení

0x

Jestli jich je víc jak metrák, tak bych věděl jak s meruňkama naložit :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]