Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
moc prosím ráda bych se zeptala odborníků. Dostala jsem meruńky a tak nějal se mi nepozdávají. Mají tmavé velké hnědé skvrny u stopky, vizuelně budí dojem jako pomačkané. Ale skvrny jsou spíše suchého rázu na některém plodu se vyskytuje i strup. O jakou chorobu se jedná?
Prosím, poraďte jsou vhodné ke konzumaci?
Dá se nějak ošetřit strom?
Děkuji M.
Malvinko. Taky to na meruňkách mívám. Zavařuju, vařím z nich, baštím je za syrova a nic se mi nestalo . Neboj,můřeš je jíst v pohodě,
Ahojky sebodko, právě nevím co s tím ,,danajským darem,, provést. Hledala jsem na netu jak divá a našla pouze foto podobné, ale né zcela. Tak právě licitujeme co s nimi.
Partner je chce zlikvidovat. Brání se, že je to plíseň. Na pohled ano, ale plody jsou tvrdé. Že by za změny mohly rozmary počasí?
Ty zaschlé stroupky, to je strupovitost meruněk. Jestli není plod zasažený celý, tak se může baštit. Plíseň bys poznala.
Malvi tak vypadají?
Podle něj koncem dubna byly vydatné deště a nižší teploty, které byly hlavní příčinou masivního napadení ovocných stromů moniliovým úžehem. Kromě meruněk se to týkalo i višní. Srážky nedovolily provést chemickou ochranu v květu, a tak se naprostá většina úrody zničila.
doplněno 27.07.10 18:25:Když nevypadají takto, tak nemaj plíseň.
A když vypadají jako tamty tak je můžeš jíst.Pán taky neumřel a sebod také ne.
A ty máš tuhý kořínek.Oloupej si je a neuvidíš ty skvrnky.
Ty myslíš z mobilu přímo sem, nebo na PC?
Ne to není ono.
Spíš vypadají takto, ale skvrna je ohraničená.
doplněno 27.07.10 18:12:bez ďubiček
Vědět jak vložit foto mobilem, tak jej vložím. USB mám jen mobil jsem dostetečně neprozkoumala. Mám jej pár dní. Starý odešel do věčných lovišť.
No jo, ale james od roku 2006 nenapsal:D.
Z mobilu na poradte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.