Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Můžete mi , prosím, poradit, proč mi vadnou listy u hosty. Mám je sice na slunci, ale zalévám denně jednou až dvěma konvemi vody. Na jaře byly krásné, teď jak vidíte, listy jsou suché. V jiných zahradách je vidím krásně zelené.
Podle mne je moc zaléváte. Olistění brání k vysoušení zeminy. Já zalévám 1x týdně. Teď po deštích jí nechte vyschnout. Před další zálivkou se odhrábnutím zeminy u hosty přesvědčte, zda potřebuje zalít. Mohlo by dojít k uhnívání kořenů. Usychání může způsobit i pohnojení na suchou půdu, tam dochází obvykle k popálení kořenů.
Děkuji za odpověď. Zalévám vždy večer, když už je stín. Vodu liju doprostřed rostliny, nebo pod listy. Myslela jsem, že je to nedostatkem živin, tak jsem je pohnojila, nasypala jsem hnojivo pod listy a hned zalila. Vím, že se hnojivo nesmí sypat na listy. Tak mě nenapadá nic jiného, než je opravdu zalévám moc. Zkusím tedy nechat trochu vyschnout a uvidím. Ještě jednou moc děkuji.
Nelijete studenou vodu na rozpálený listy? Nejlepší je zalít po ránu a pod listy. Tohle vypadá jako spařený.
Jsou-li celý den na slunci, tak můžou být i popálené od sluníčka. Já jí mám v polostínu a zalévám méně. Večer zalitá přitahuje slimáky.
Díky za odpověď. Možná to bude taky tím sluníčkem. V těch vedrech, které byly v minulých dnech je to pravděpodobné. Uvidím teď po dešti, jestli se to zlepší. A ještě prosím o odpověď na jednu otázku. Mám ty spálené listy ostříhat? Nevypadají totiž moc hezky. Vyrostou nové? Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.