Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím přihnojit dýni

Od: jozinka* odpovědí: 27 změna:

Zdravím.Chtěla bych se tady zeptat některého zahradkáře,nebo někoho kdo má zálibu v pěstování tykví.Léta pěstuji na zvýšeném záhonu před domem dýně.Většinou je předpěstovávám doma v kelímku,mám s tím skušenosti lepší nežli dávat jáderka přímo do země.Letos jsem udělala obojí a byla jsem ráda,že jsem jich měla v kelímcích poměrně dost jelikož ty co byli seté do země při povodních pohnily a nebo je měli na starosti slimáci.Prostě nevzešly.Nu a z těch přesazovaných mám nádherné již plazící se rostlinky.Potíž je v tom,že mají nasazeno spoustu planých květů a ty pravé pro dyňové bouličky nikde.Půdu mám předem dobře vyhnojenou uleželým kompostem ve kterém byl před 2 léty přidán kravský hnůj.Listy a lodyhy jsou pevné a plazí se hodně za sluníčkem.Dokonce mám jednu dýní i mezi domem a záhonem ve velké objěmné míse hluboké pro zkoušku.Musím ji sice více zalévat podmokem,ale daří se ji stéjně jako těm na záhonu.Jestli někdo víte čím to je,že se neobjěvují ty pravé květy.Možná v něčem bude chyba,nebo zas tím počasím?Napřed hodně pršelo a teď je sucho a horko.Rostliny zalévám podmokem večer a také podle suchší půdy i ráno.Protože nyní jsou ty velké vedra a tak znesou i více vody.Dýně pěstuji velice ráda,jelikož je doma dělám jako sladkokyselý kompot s ananasem /nakrájené konzervované dílky/ a přidávám trochu rumu do každé sklenice a pár sušených švestek.Vím můj recept výjde poměrně dráž než obvykle,ale je to super dobrůtka.Většinou se mě urodí každým rokem spoustu dýni,že to rozdávám po sousedech.Jestli se tu někdo ozvete kvůli tomu,jestli něčím přihnojit,nebo s jinou radou,budu vám moc vděčna.Děkuji předem a přeji krásné letní dny všem *nevi* Jozinka*bezim*

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stafan*
hodnocení

2x

Vážená jozinko, já si osobně myslím, že nějaké zvláštní přihnojování není třeba.. Letošní rok nepřeje některým rostlinám, stromům atd. Npř.nejsou jablka, v některých oblastech nejsou švestky, uhnívají kvítka cuketám atd. S dyněmi většinou problémy nebývají, bez problému zarostou půl zahrady a jak sama píšete, podmínky u Vás nemají špatné. Holt se jim letos nedaří. Rada sice nic moc, a pokud mate problémy co s tím rumem, když do něj naložíte pár švestek tak se to dá i bez těch dýní. Určitě Vám s tím pomůžou i sousedé. S usměvem k lepším zítřkům přeje Stafan.

jozinka*
hodnocení

;)Vážený pane Stafane.Děku moc za velice dobrou radu.Máte pravdu,že letos se některým rostlinám i ovocným stromům i plodúm keřů nedaří.Je to opravdu závislé na počasí a na různých oblastech.Nyní již dnes konečně u nás na valašsku sprchlo a to byl hezký déštiček,tak jakorát pro růst rostlin.Snad to některým druhům pomůže.Jinde zase byly velké lijáky.U nás si to odbylo na jaře ty povodně a pak bylo sucho.Je to zvláštní rok takový proměnlivý.Poměrně to počasí již v těchto letech stálé není.Nu uvidíme jak bude dál,alespoň nyní již u nás nemáme to velké horko.Bylo to ubijející.Velice jste mne potěšil s tou větou o tom rumu,alespoň jsem přišla na jiné myšlenky.Udělal jste mně radost.Daleko bych s tím rumem nemusela,stačilo by se podívat jen přes má ramena.Nu švestky v rumu si myslím,že by osvěžilo více jedinců i kolektiv.Já to sice myslela pár sušených švestek do každé sklenice s dýní a zalit před nálevem malou lžičkou rumu,ale to nevadí když by někdo z toho udělál i bouli.Nemyslím na hlavě,ale takovou tu ovocnou.Kdysi jsem nakládala postupně peckovité ovoce do velké láhve,přesypala cukrem a zalívala rumem.Potom po posledním ovoci,většinou právě těma švestkama jsem láhev uzavřela celofánovým sáčkem a převázala.Týden před vánočními svátky se vše přecedilo přes síto a tá tekutina byla griotka a to ovoce co zůstalo sloužilo nějaký čas jako ta boule.Po té opravdu mohla být i boule na hlavě,když by někdo upadl,tá měla říz.Také vám přeji úsměv na tváři a krásné letní počasí jen s těma menšími mráčky a to na obloze,né v životě.Mějte se hezky :) Jozinka

hodnocení

2x

Mám také zasazené dýně, pět odrůd. Byly vysazeny v jeden den. Délka šlahounů je různá. Některé už mají střední, nebo menší plody. Záleží také, kdy jste vysadil semena a rostliny na venkovní stanoviště. Pokud máte šlahouny dost dlouhé, tak se plůdků dočkáte. Já bych 1x týdně pohnojila hnojivem na okurky, nebo Kristalonem plod a květ. Hnůj dávám už při výsadbě sazenic. Po dvou letech v kompostě se mohou částečně vyplavit potřebné živiny. Já kompost přidávám k rostlinám na jaře, tím ho i vyberu a zakládám nový. Hnůj kupuji, tak ho do kompostu nepřidávám.

jozinka*
hodnocení

;)Zdravím a moc děkuji pani brunecova za vaši radu.Néjsem sice moc na tu chemji,hlavně když je tam již ten hnůj při základu.Bylo ho tam asi dost,některý se ani tak dobře nerozložil.Při dělání záhonu jsem to zjistila,tak se hlína kompostová promíchavala s půdou,která již byla na místě.Kompost mě slouží i pro jiné rostliny a zeleninu.Letos jsem toho vysévala ale málo,mám nějaké zdravotní potíže.Takže jsem se dala jen na dýně,za domem pár okurků,kopr a za záhonem s dýní mám pás hezkého hrachu.Ten se vydařil.Sbíráme krásné lusky.Vyséla jsem ještě další pás toho hrášku.Je ještě malý ten druhý,ale bere se k světu.Když jsem obhospodařovala před lety skleník,tak jsem tam dávala vždy svůj kompost.Když jsem dávala hnůj jednotlivě vpravením do půdy,vždy jsem měla spoustu malého plevelu,pak jsem s tim měla hodně práce.Když jsem hnůj kompostovala,tak ten plevel byl jen ojediněle.S tím mám zase já svou skušenost již léta.Nyní mně dělá kompost můj manžel,máme velký většinou tak na pět let a po dvou letech ho přeložíme a vložíme ten kravský hnůj.Také ho nemám doma,ale vozíme ho od rodiny.Nyní mají skleník mé dospělé děti se svou rodinou.Také tam dávají ten kompost,mají tam okurky,salát rajčata i papriku.Skleník je velký tak se tam pěstuje i trochu vína.Daří se jim v tom pěstování dobře.V loni tam měla snacha i červenou řepu,měla hezké bouličky.Také jsem je zavařovala s křenem i se zelím.J to pocoutka.Tak jsem se tu rozepsala trochu více.Možná by bylo dobré vpravit do země za tu dýni trochu posekané,ale nekvetoucí trávy.Uvidím.Mějte se hezky a přeji vám také hodně úrody ve všem na zahrádce. *slunce* Jozinka

Pokud nechcete chemii, tak zkuste pohnojit kopřivovým zákvasem. Ta posečená tráva je také vhodná, ale pomalá. Nyní není moc vhodné zapravovat nic v blízkosti rostliny, pozor na kořeny. Buďte trpělivá, dýně určitě budou. :)

jozinka*
hodnocení

*cteni*Ten kopřivák je výborná věc.Díky,já na něj úplně zapoměla.Moje babička to dělávala každým rokem.Namočila kopřivy do kalfasu zednického a na slůnci to kvasilo částečně přikryté,aby do toho nepršelo a neředilo to.Pak to konvou přihnojovala k velkým rostlinám kolem dokola né přímo k lodyze.Jinak jsem si vzpoměla na hodně ředěnou močuvku,ale nevím jestli k dýním je to vhodné.Babička to dávala do brázd kolem kerlubů gigantů nebo řepy...tak nevím.Ale za ty kopřivy díky,máme jich kolem plotu dost tak je hned použiji a dám do velké nádoby kvasit.Dobrou noc přeje Jozinka.*palec*

Močůvka se nedoporučuje používat přímo k zelenině. Zkušenosti nemám. Z*cteni*jsem zjistila, že se má ředit nejméně 1:10, obsahuje málo fosforu a draslíku, takže bych nedoporučila. Kopřivový zákvas také řeďte, raději více. Navíc částečně chrání rostliny před chorobami. Po sklizni dýní by jste se mohla pochlubit vaší úrodou. Jakou odrůdu jste sadila? Ne všechny jsou velké.

amidamaru*
hodnocení

1x

Ja pestuji dyne giganty.Kazdy rok je sadim do cerstveho kompostu.Jak mi vyjdou slahouny,tak na kazdem slahounu jsou nejprve falesne kvety a pak prave.Kdyz uz je dyne,asi jako pomeranc.opatrne podlozim na cernou podlozku (ja mam plast,co se dava do vykopu na el.kabel).Zastrihnu slahoun asi 2 listy za plodem.Vlky taky ostrihavam,at jde vse do plodu a ne do listu.Pak plod jeste kolem obsypu glanulama proti slimakum.Moje kazdorocni uroda je 5-8 dyni o vaze asi kolem 40-ti kilo.Jo jeste pritom se staram,aby bylo kolem plodu cisto.(vytrhavam travu).

A to dyne nemusim.Obvykle je rozdavam znamym.Pestovani je ale muj konicek.

jozinka*
hodnocení

To je teda věc...obdivuji vás.Ale nevím co jste s tím myslela,zaštípit ten hlavní šlahoun za plodem?Na tom šlahounu přece rostou další dýně po určité vzdálenosti a čase.To jsem nepochopila*tanec*

amidamaru*

Pro pochopeni:Sadim zhruka 8-10 semen,tak abych mel z kazdeho semena (kericku)1 slahoun.Necham je rus,tak,dokud nemam na nim plod.Pak zastipim(ustrihnu)slahoun 2 listy za plodem,i kdyz by mohly mit i jine.(obetuju to)Tim padem rostlina se soustreduje na vyvin te dyne a nedava silu (zbytecnou) na tvorbu slahounu a bocnich vyhonu.Proto ta velikost.K tomu vsemu mi ty slahouny nehyzdi okoli.Vim taky ze budu mit pouze tolik dyni,kolik si urcim.Predtim jsem taky nechaval pnout na volno,ale misto velkych jsem mel spousta malych a jeste nedozralych.Nestacil jsem je hlidat a plovicku mi pokousaly slimaci a na stonku pohnily.Skusil jsem tuto metodu a je ucinna.

jozinka*
hodnocení

*cteni*Také vám děkuji za radu a za výsvětlení.Já roky nechávala šlahoun dýní růst volně a mívala jsem většinou menší.To býl zázrak,když některý rok jich býlo míň a velké.*ee*Dnes jsem našla prozatím 3 zasedlé a na různých šlahounech,tak uvidíme.Jestli to výjde,budu se řídit podle vaší radý a rad vás všech.Ten kopřivový zákvas budu ředit a na určitou vzdálenost od kořenů nalévat,aby to k nim prošlo jen prosakováním.Průběžně během růstu úrody se tady vám ozvu.Uvidíme co to bude za úrodu.Všem krásné nedělní odpoledne přeji. *slunce* Jozinka*palec*

Postup pěstování by jsme měli stejný, ale nesázím dýně na kompost, abych ho neochuzovala o živiny. Pěstuji je ve starých sudech, kde vyhazuji od podzimu veškerý odpad ze zeleniny, ovoce a vše co patří do kompostu. Vrstvy pravidelně prosypávám zeminou. Před výsadbou dýní tam nasypu vrstvu uleželého koňského hnoje a silnější vrstvu zeminy. Jsem s tímto způsobem pěstování spokojená, moje dýně také dosahají vysoké váhy. Letos jsem zasadila poprvé i dýni Maxi, tak jsem zvědavá na její velikost. Na rozdíl od vás po špatných zkušenostech zaštipuji šlahoun za plodem větším, jak pomeranč. Vaší odpověď hodnotím a plně souhlasím.

jozinka*
hodnocení

*cteni*Díky také vám za odpověď.Já dýně nesadím na kompost,ale kompostovou hlínu rozvážíme na záhony na jaře,kde sázím zeleninu.Letost mám před domem podruhé udělaný vysoký záhon pro dýně.Vloni se nám vydařily.Byly 3 velké a 5 malých,ale zralých.Obří nebo maxi dýně jsem nikdy nesadila.Musela bych někde sehnat jáderka.Mívala jsem ananasově žluté,oranžově tmavé a i bílé podélné.V minulých létech jsem pěstovala zelené kulaté i podélné.To jsem,ale mívala na vrchní zahradě za domem,tam bývala úroda všeho opravdu velká.Již 2 roky to obhospodařují mé děti a já mám zahrádku v předu.Mohla bych si i u nich něco vypěstovat /máme tam s manželem jen kompost/,ale pro mne to je již daleko na zalévání /mám trochu zdr.potíže/.Takže jsem ráda že si zvládnu jen trochu té zeleniny před okny domu.Ten konský hnůj jak dáváte vy,to je výborné,pár let jsm jej také měla.Také králičí,který jsme kompostovali.Nyní syn vozí od rodiny kravský a je čerstvý asi přímo ze chléva tak proto kompostujeme,by neplevtil.Přímo jsme dávli hnůj na jaře jen pod brmbory a to některý rok dáváme na podzim,aby trochu prohnil.Také vám přeji hezkou neděli *slunce* Jozinka*palec*

Semínka - odrůda Goliáš, běžně k sehnání. Co letos zkouším - Big Max, ale nepamatuji si, kde jsem je koupila. Vyhledala jsem tabulku obsahu NPK v%, je orientační. Kravský hnůj - 0.45, 0.25, O.50 Koňský hnůj - 0.58, 0.28, O.53 Králičí hnůj - O.52, O.45, 1.12 Hodnoty se mohou lišit podle používané podestýlky. Ještě dodatek k výluhu z kopřiv - Bez kořenů a květů, asi 1 kg pořezaných dáme do nádoby ( ne kovové) a přidáme 10 litrů dešťové vody, necháme kvasit, občas promícháme. Jak přestane pěnit, asi po 14 dnech,tak ředíme asi 1:20 a zaléváme. Já používám méně kopřiv. Zahrádka je také můj koníček. Snad mě někdo doplní, nebo má i jiný názor.*klik*

jozinka*
hodnocení

*cteni*Děkuji vám za radu.Pokusím se příštím rokem tu odrudu-Goliáš sehnat.Nijak jsem po ni nepátrala.Měla jsem semena dyní ze svých vyzralých dyní vždy každým rokem*nevi*.Krásný večer přeje *palec* Jozinka.*jasne*

amidamaru*
hodnocení

0x

Jeste mala rada pro zakladani noveho kompostu.Jak jej zalozite,misto draheho urycchlovace,Vam staci obycejne kvasnice a udelat z nich zalivku.I stary chleba nevyhazujte do popelnice,ale dejte na ten kompost.

Ja osobne jsem pokosenou travu daval na pole a pak se strasne divil,ze mam tolik plevelu.A na podzim zaoravalUz nedavam.Na podzim radeji sadim smesku,jako zelene hnojivo.Pred zaoranim,pokosim.Nikdy nedavejte plevel ze zahradky do kompostu.Davejte bokem a na jaro si tam zasadte treba dyne.Na podzim rozsypejte po trave.Ze skusenosti.

jozinka*
hodnocení

Děkuji všem za dobré rady*palec**bezim*.Ještě malou prozbičku-nevadí,že pěstuji hrách jen 30 cm vzadu za dýní.Dýně se plazí k jihu a hrách mám směrem k domu od severu.Vše je chráněno od toho severu domem.Jinak na záhonu kromě ředkviček mám ještě z boku od východu dva keříky fazolek /ty jsou od hrachu daleko/.Ředkvičky mám tam již jen některé a to vyrostené,jelikož je to taková obrana proti slimákům.Oni totiž jdou první na ty ředkvičky,kde je zachytnu a pak teprve míří jinam.První bouličky ředkviček jsme již zkonzumovali a ty vyrostené tam prozatím nechávám.Dyním neberou žádné živiny,jsou poměrně ve větší vzdálenosti od dyní.Jestli někdo víte,škodil-li by dyním hrách tak bych do dala již pryč,jelikož již sbíráme lusky mladé a nemám toho zase tolik,že bych čekala na množení hrachu,starý hrách mě nechutná a na spotřebu mám raději ten kupovaný v konzervě.Svůj ještě tak jako přílohu nebo k mrkvi.Mějte se hezky Zdraví *hi* Jozinka

amidamaru*

Ja osobne hrach nesadim.Ale muj Otcin ma na to takovy maly zlepsovak.Jak zasadi,prilozi na to sito s oky,asi 4x4cm.Jak prerostou pres nej,tak sito pomalu podklada cihlami.Hrach se pne ,a neni zablaceny od hliny.Ma vyborny pruduch a velkou urodu.Chci si to taky skusit,ale az na pristi rok.Letos jsem toho moc nesadil,bo casove nestiham.(Problemy v rodine)

Co se tyce tach dyni.Nic nebere jim ziviny.A ty koprivy taky doporucuji bo to je pro rostlinu i proti plisni.Jako penicilin pro nas.I stare babicky tim uz zalevali.Ale nic se nema prehanet.

Preji peknou urodu.

lidus*
hodnocení

0x

Díně sadím na kompost a víc se o ně nestarám,děda jen zalévá, taková dušená dýně s bramborem, politá opraženou cibulkou a slaninou to je mňamka.

jozinka*
hodnocení

*cteni*Také před několika léty jsme na naši velké zahradě i tohle dělali na část velkého kompostu.Já*nevi* jsem tam mívala kedlubny giganty...a jaké byly velké hlavy.Také dýně jsem nechávala růst jak se jim chtělo.Bývalo jich hodně,na kompostu velké a ke konci šlahounu malé,ale vždy mě dozrály.Nechala jsem dýně na kompostu do prvních mrazíků to již žloutly listy a nic se nestalo.Dýně jsme pak sklidili do sklepa braly se postupně ke spotřebě,nebo k zavaření.Někdy když jsme měli chuť během roku na dyňové zelí,tak se odebrala nějaká ta malá,která se zdála být zralá poklepem.Zelí jsem dělala stéjně jak se dělá kedlubnové.Bylo to výborné.Letos se toho asi nedočkám,jelikož ty dýně se spíše plazí do délky i listy mají velké,ale plody nic moc.Viděla jsem 3 malé,ale již jeden uhnil,to zpršelo jen 2 dny.*palec*Přeji hezký večer *dril* Jizinka.*jasne*

amidamaru*
hodnocení

0x

Tak dnes jsem byl se mrknout na zahrade.Dyne jsou velikosti nafukovaciho balonu a prones jsem domu 8,asi1/2 metrovych cuket.Rajcata vsechny uschly a papriky teprve kvetou.Letos bude uroda na hov...

jozinka*
hodnocení

;)Tak vás všechny zdravím po delší době mého odmlčení.Měla jsem nějaké zavařování-blumy a před tím rybíz.Nyní zase doma dělám s donesenými hříbkami.Pořád se motám kolem sporáku.Nu a co se týká těch dyní,jsem letos velice oklamaná.Měla jsem zasedlé 4 malinké plody na pár šlahounech a ty mě uhnily.Dva se nějak stratily.Sousedova kočka mě pošmatlala dva konce šlahounu a tak mám na velké ploše jen některé šlahouny a spoustu velkých listů,sem tam falešný květ a dyně žádné.Ta v tom velkém květináči má malinký jeden bobek asi jako sepnuté prsty na jedné ruce do obločku,ale určitě to nevydrží.Nedávám žádnou naději v letošním dyňovém porostu.Na mé mini zahrádce pod okny trhám jakorát hodně pažitky.Tá v tom pršavém počasí roste jako tá tráva,kterou manžel musí stále kosit.Jinak ten druhý hrášek mě také uhnil.Ještě vkládám naději do žlutých fazolků,které kvetou jak divé a místami mají hezké malé lusky.Dávala jsem je do země pozdě tak nevím jaké mě vyrostou velké.Jsou,ale schované pod listama dýní tak mají déštníky.Ale ty dýně letos nebudou u nás.Snad nám dozrají na stromě hrušky.Máme strom obsypaný a u nás zavařené hrušky jdou hodně k duhu.Přeji všem krásný večer a ostatním co pěstujete také dýně přeji lepší úrodu,než mám letos já.Mějte se hezky.Zdraví Jozinka*slunce**uspech*

amidamaru*

Zdravim.Mužu Vám řict,že v tomto roce je vše,v jaké oblasti se nacházíte.Já mám dýně,velikosti,asi v průměru velkého nafukovacího balonu.Zato z ovoce,jenom 4 jablka a pár hroznů.letos se neurodilo ani malina a pouze par rybízu.Zato rajčata ve skleníku mi úplně uschly.Ale nic si z toho nedělejme.Věřme,že příští rok bude lepší.S Úctou amidamaru

jozinka*
hodnocení

*palec*Děkuji vám za odpoveď i za potěchu.Já jsem ze zlínského kraje z valašska.Jak se tak ptám po sousedech,že kdo letos sadil více ve venkovní zahrádce měl smůlu.Urodilo se více ve sklenících.To proto,že nejprve byly povodně,potom hodně horko a sucho a opět vlhko i deště.U nás tá úroda letos nic moc.Také hlásili v televizi,že obilí se moc nevyvede,takže bude drahší mouka.Musíme se připravit,že ten podzim a zima bude drahší domácnost.Nu každý rok něco přináší.Vám gratuluji k vašemu růstu dyní.Některý rok jsem to měla takové jak vy,krásné velké balvany a nevěděla jsem co snimi.Rozdávala jsem po sousedech.Nu a letos mě již sousedka slíbila,že jednu dostanu od ní jak dozrají.Jí se vyvedly hezké velké.Má sice ty podélnější bíle,ale to nevadí.Pro mé zavařování to již stačí.Děti moc dýně nechtějí,mají již své domácnosti a nám s manželem bude stačit pár sklenic zavařených dýní s ananasem..Jestli se nám urodí ty hrušky tak budeme mít postarosti s kompoty.Rajčata letos měla jen má dcera a to na balkoně keříčkové.Chodí na to všichni tak to nestačí zrát.Já jsem rajčata letos nesadila,stěhovali jsme se do přízemí našeho domku,tak se teprve zabydluji a jestli budu mít své zdraví tak trochu na úrovni příštím roce bych je nasadila do velkých nádob před okna k jihu.Malin jsme na velké naši zahradě měli také jen dvakrát do misky.Z červeného rybízu jsem udělala pár skleniček marmelády na Vánoce na cukroví a několik hrstí jsem zavařila společně s meruňkami které jsem dostala od známých.Trochu rybízu jsem si dala do sáču na mrazák.Používám to v zímě na koláče.Mám tam také borůvky které mě z lesa donesli mé děti s rodinou.Přeji krásnou dobrou noc a potěšení z dobrého růstu dyní.Snad bude příští rok na vše lepší počasíčko.*slunce*Vše dobré přeje Jozinka.

Mám také už 3 větší dýně a 1 menší. Třešní jsem měla hrst, višní také, 1 broskev, 1 švestku, 0 meruněk a nektarinek, mám asi 10 hrušek. Hrozno pár kuliček. Úroda borůvek, rybízu, angreštu a josty byla pěkná. Malinoostružiny zarodily pěkně, ostružin mám hodně, ale málo malin. Rajčat mám dost, nepraskají a pěkně dozrávají. Cukety, okurky nakládačky a salátovky rodí jak splašené. Fazolí becoků mám také dost. Přesto, že nemám nic chemicky ošetřované, se mi letos celkem dařilo. Některá rajčata už začínají mít náznak plísně, ale okurky jsou zatím v pořádku. Letošní počasí stojí opravdu za prd, je plno mšic (já nemám), plísní, viróz, invaze slimáků a škůdců, jak na záhonech, tak i na stromech. Snad bude příští rok lepší počasí a budeme se těšit , co se nám urodí. Letos jsem se ponaučila, že nemám spěchat se zaštipováním dýní. Plody větší jak fotbalový míč mi rozežrali slimáci.

jozinka*
hodnocení

*zed*Tak jsem po hodně delším čase opět tady.Nějak jsem to doma vše nezvládala tak jsem tady ani nechodila.Co se týká těch dyní je to letos opravdu nevalné.Počasí je celý rok kromě nějakého toho sluníčka v červenci opravdu hodně deštivé.Mě ty plody dýní vyrašily hodně pozdě.Mám jen jednu větší to díky tomu,že je schovaná pod balkonem.Ostatní vyrostly na konci šlahounů a jsou jen jako menší dětské balony.Nyní je již hodně chladno tak to nedoženou.Mám jen hodně opsypanou hrušeň,jen nevím jestli ty hrušky budou na zavaření.Jablka jsou nepěkné a nemají ani valnou chuť.Takže jako zahradkář jsem letos pohořela.Jen jsem měla hezký hrášek a keříčkové žluté fazolky.Ještě jich tam pár mám na omáčku.Všechny vás tady zdravím a věřím,že vy ostatní jste na tom co se týká těch dyní na tom lépe.Hezký podzim přeje všem Jozinka.*nevi**slunce*

Letos doopravdy hodně chybí to sluníčko. S dýněma to také letos nemám lehké. Mám celkem 4 kusy, které snad už slimáci nepoškodí. No, letos to asi obři nebudou, ale pokud dozrají, tak mi to bude stačit. Vše dozrává později. Jahody nejsou sladké, maliny mají mdlou chuť, ostružiny jsou kyselé a přezrálé padají na zem. Fazole zrají, ale žádná sláva. Okurek nakladaček se mi urodilo hodně. Ve středu jsem je vytrhala a zasadila zelené hnojení. Ještě salátovky a cukety jsem nechala. Cibule, česnek, borůvky, rybíz, angrešt a brambory - celkem slušná úroda. Ovoce na stromech bída. Snad bude příští rok lepší. Také přeji hezký podzim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]