Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Housenky na vrbě

Od: jb* odpovědí: 5 změna:

Dnes jsem našla na vrbě veliké housenky. Jsou zelené (barvu mění podle prostředí), na zádech mají bílé pruhy, na hlavičce jako by obličej, na zadečku dvě "tykadla" do V. Jsou cca 5 cm dlouhé a cca1 cm v průměru. Žerou vrbové listy. Omlouvám se za nekvalitní foto, ale snad jí někdo pozná. Děkuji za odpověď

Housenky na vrbě

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jb*
hodnocení

Tak už jsem jméno zjistila, je to Hranostajník vrbový (Cerura vinula L.) Je neškodný nebo škůdce? Mám se radovat a kochat nebo likvidpovat?

hanher*

Dobrý den,

housenka by měla patřit nočnímu motýlu, který se jmenuje hranostajník vrbový. I on může mít v dospělosti rozpětí křídel až 7 cm, ale tako housenka (navíc krásně vyfocená) upoutá spíše, nežli s kůrou splývající motýl. Potřebuje k životu vrby a topoly, takže se jí u vás v blatech asi daří. Zanedlouho se zakuklí u kmene stromu, přečká tak i zimu v příštím roce vylétne bělavě šedý, jakoby plyšový motýl.

jb*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Jen pro upřesnění: na blatech nebydlíme. Vrbu, na které jsem housenky našla, roste na naší zahrádce u domku na okraji vesnice, sousedíme s poli. Jediná voda v okolí je nafukovací bazének, kde se koupou v létě děti, malé zahradní jezírko a bazén u sousedu na zahradě.

amidamaru*
hodnocení

0x

Vrba ten okus vydrzi.Ale pokud by jste se jich chtela zbavit,doporucuji opet postrik znacky KARATE neni zas tak drahy a je na vsechno zrave.A ke vsemu,neni Vam zivotu nebezpecny.

jb*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Pokud nejsou nebezpečné, což asi nejsou, tak se jich zbavovat nechci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]