Nejste přihlášen/a.
Pěstuji léta okurky nakládačky na síti. V letošním roce však okurky kvetou, ale květy žluté následně přejdou v bílé a okurčata ve velikosti cca 1-2 cm zasychají. Na listech okurek jsem nezjistil změnu, nezasychají . Prakticky úroda až na několik jedinců není.. Prosím o radu. Děkuji. František Mareš Přelouč
Asi to počasí opravdu působí na ty okurky.Já mám letos problém s dýní.Né a né zasadit na pravé květy.Okurky jsem sadila později tak teprve začínají kvést,tak uvidím.Ať se vám ta úroda podaří, k tomu vám přeji přiměřené počasí,aby se trochu to horko umoudřilo a také aby nebyly velké lijáky.Pokud máte okurky venku na počasí záleží.Jestli je pěstujete ve skleníku,velké vedra jim moc nepřispívají.Je dobré je někdy i stínit.Když jsem pěstovala okurky ve skleníku při velkých vedrech jsem dávala před ně i na tyčky bíle plátynko u oken které byly nalíčené vápnem.Teď pěstuji jen polní okurky ve volné půdě.Nemám rostlinek moc tak je podkládám většinou jen dlouhými tyčkami od ořechů překřížené na husto.Mějte se hezky.Zdraví Jozinka
Pokud jste vysadil sazenice ven na stanoviště brzo, tak se mohly nachladit. Pokud po výsadbě první lístky zežloutly, tak se nachladily. Takové velmi špatně rodí. Další možnost - zkuste pravidelně hnojit, tady bych také hledala chybu. Příčin může být více. Pěstujete okurky stále na jednom stanovišti?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.