Nejste přihlášen/a.
Pěstuji léta okurky nakládačky na síti. V letošním roce však okurky kvetou, ale květy žluté následně přejdou v bílé a okurčata ve velikosti cca 1-2 cm zasychají. Na listech okurek jsem nezjistil změnu, nezasychají . Prakticky úroda až na několik jedinců není.. Prosím o radu. Děkuji. František Mareš Přelouč
Asi to počasí opravdu působí na ty okurky.Já mám letos problém s dýní.Né a né zasadit na pravé květy.Okurky jsem sadila později tak teprve začínají kvést,tak uvidím.Ať se vám ta úroda podaří, k tomu vám přeji přiměřené počasí,aby se trochu to horko umoudřilo a také aby nebyly velké lijáky.Pokud máte okurky venku na počasí záleží.Jestli je pěstujete ve skleníku,velké vedra jim moc nepřispívají.Je dobré je někdy i stínit.Když jsem pěstovala okurky ve skleníku při velkých vedrech jsem dávala před ně i na tyčky bíle plátynko u oken které byly nalíčené vápnem.Teď pěstuji jen polní okurky ve volné půdě.Nemám rostlinek moc tak je podkládám většinou jen dlouhými tyčkami od ořechů překřížené na husto.Mějte se hezky.Zdraví Jozinka![]()
Pokud jste vysadil sazenice ven na stanoviště brzo, tak se mohly nachladit. Pokud po výsadbě první lístky zežloutly, tak se nachladily. Takové velmi špatně rodí. Další možnost - zkuste pravidelně hnojit, tady bych také hledala chybu. Příčin může být více. Pěstujete okurky stále na jednom stanovišti?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.