Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plody na švestce opadávají

Od: haanii odpovědí: 8 změna:

Švestka nasadila celkem slušné množství plodů a teď ale začaly skoro všechny opadávat. Čím to je? Co jsem zanedbala?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

1x

Rozpůlte spadlý plod a podívejte se, jestli tam není nějaká larva. Pak to také může být suchem, anebo se strom zbavuje nadbytečných plodů. které by nezvládl vyživit.

rafael*

No letošní rok je co se týče švestek hodně špatný. Tedy alespoň u nás na Valašsku. Když stromy kvetly, byly ty ohromné deště a často to ani včely nestihly opilovat a ten déšť je prostě odvařil... Tady často na stromech ani jediný plod není...

Naše švestky jsou letos také bez švestek:(.

hodnocení

1x

Osobně bych sázel na to sucho. Strom nemá dost vody, tak začal shazovat plody, aby uživil ty zbývající.

amidamaru*
hodnocení

1x

Letos bych tomu nedával žadnou vinu nikomu.Ja osobně bych taky plakal.Letos vsechny stromy krasne kvetly,ale z urody mam pouze 6 jablek a jeden vlassky orech.maliny skoro zadne,rybiz mi obil dest,atd.Letos proste zadna uroda.A To švestky a ringloty byly az bile.tet nic

hodnocení

0x

Souhlas, letos to bude i u nas slabe.

lidus*
hodnocení

0x

A co ŠARKA?

jozinka*
hodnocení

0x

Také sázím na to sucho.Jsem i já z valašska a opravdu je to k pláči se podívat na stromy.Jablka mají u nás jen zákrsky,na vysokých jabloních je to bída a ty švestky také padají.Jestli teď udeří nějaký prudký vichr a nedej Bože kroupy tak to bude po úrodě.Mám na některých jabloních ještě poměrně hodně malá jablíčka,v tomto čase by jž měla být krásná.Nu počasí si nevybereme,musíme doufat,že zaprší a to slušně.Přeji hezké letní dny,ale i ten déštiček jemný. ;) Jozinka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]