Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před několika dny jsem se ptala, proč uhnívají poupata leknínů v jezírku. Bylo mi doporučeno dát koše s lekníny výš. To jsem udělala, ale bohužel se situace nezlepšila. Voda je poměrně čistá, ale nevím, jak mám změřit Ph a čím ho upravit. Prosím poraďte. Je mi to strašně líto, každý den vyhazovat shnilá poupata. Bohužel ani ty zdravé nevykvetou. Děkuji za odpověď.
doplněno 21.07.10 23:17:Moc děkuji za rychlou odpověď. Bohužel jsem místo doplnění otázky napsala odpověď. Nevím, jestli se Vám to doručí. Tak to raději napíšu ještě jednou. pH jsem změřila, má 7,6 až 7,8, takže asi trochu vyšší. Bazén máme, ale nenapadlo mě, že to jde i přípravky pro bazénovou vodu. Příprvek na snížení pH mám, ale neublíží to rybičkám? Máme tam 12 karásků. Fotka se mi nevložila, tak to zkusím ještě jednou. Moc děkuji
doplněno 21.07.10 23:49:Tak já to pH zkusím zítra snížit, uvidím, jestli to pomůže. Už mi tam bohužel moc poupátek nezůstalo, ale snad ještě nějaké vyrostou. Když už se bavíme o vodě v jezírku, mám ještě jeden dotaz. Jeden známý mi doporučil na projasnění vody modrou skalici. Sám prý ji používá a rybičkám to neublíží. Vloni jsemto zkoušela, ale moc to nepomohlo. Asi jsem ji tam dala málo, ale přece jenom jsem se bála. Jaký máte názor?
Jak test na pH, tak přípravky na úpravu vody koupíte v obchodě s bazénovou chemií. Nebo poproste někoho ze známých, kteří mají doma bazen, ať Vám pH změří (pro Vás je zbytečné kupovat celou sadu na testování).
Moc děkuji za rychlou odpověď. Bazén máme, takže jsem pH změřila. Nenapadlo mě, že to jde přípravky pro bazénovou vodu,pH je asi 7,6 až 7,8, takže asi vyšší, než by mělo být. Přípravek na snížení také mám. Ale neublíží to rybičkám? Mám tam 12 karasů. K otázce jsem vložila fotku, ale jak vidím, tak se nevložila. Zítra ještě zkusím ty mšice, teď už na to bohužel nevidím. Ještě jednou moc děkuji za odpověď.
Pro lekníny je vhodné neutrální pH 6,6 - 8,5.
Sebod každá rybička taky potřebuje jinak teplou vodu.I každá kytička chce svý.Třeba pani ví jaké lekniny má a podle názvu se dá přímo dohledat co potřebují.
:DJá to brala jak se uvádí průměr.
Pepane. S tím pH to není až tak docela pravda. Jsou lekníny, které VYŽADUJÍ pH nižší než 6. Vždy je proto lepší mít vodu kyselejší. S tím se nedá nic pokazit.
Pepane. jasný. Víš, znám plno lidí, kteří pěstují něco naprosto nevhodným způsobem,.,.,. a ony jim ty kytičky nádherně rostou.
Asi to nebude všechno o tom pH, zálivce, hnojení. Třeba si s nimi umí hezky povídat, a proto se jim daří Měj se
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.