Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlohyně na živý plot

Od: milca2008* odpovědí: 5 změna:

Dd,kdo mi poradí kde lze koupit hlohyni na živý plot? Nebo má někdo doma,a poskytne mi ji, a poradí s pěstováním? Děkuji Milena

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dá se koupit bez problémů, navíc bych si dneska dokázal i představit její namnožení z řízků. Dovoluji si však upozornit na to, že plot se zhruba po 3 letech stává neprůchodným,přirůstá tak 30 cm za 1/2 roku a je třeba jej aspoň dvakrát stříhat. Ihned po ostříhání,kdy jsou větvičky ještě "mokré" se musí zlikvidovat, protože jakmile zaschnou jsou jejich trny tvrdé a snadno lámavé a potřom nedoporučuji chodit naboso po zahradě. *nevi*

Hlohyně na živý plot
sebod*

já bych živý plot z hlohyně moc nedoporučovala. Proč? "Jaraz" to vysvětlil za mě. Ještě bych přidala jedno mínus - malé děti na zahradě (hned se o ni popíchají). No a vlastně toho, proč je hlohyně ceněná v zahradě, se stejně nedočkáte. Tím myslím její plody. Stejnou službu Vám udělá např. ptačí zob (neopadavý).

milca2008*
hodnocení

Dd,potřebuji něco co roste rychle,a zůstává mu listí,protože jsme se nastěhovali do domku blízko cesty, a v létě mám prach,a v zimě rozmočený sníh až v "obýváku". Ptačí zob má sousedka,ale na požadovaný vzrůst bych čekala cca 5 let...:(

sebod*

Ono se na zahradě nic až tak neuspěchá ;). Jistěže jsou dřeviny, které mají roční přírůstky i přes metr. To je bezva, ne? Za rok máte plot zarostlý *ua*. Ale... Další leta budete ten plot stále dokola několikrát za rok střihat*uf**zed*. Budete z toho nešťastný *plac*. Takže je tu několik možností. Buďto rovnou sadit to, co tam zůstane a holt si těch pět let počkat (kdo si počká, ten se dočká ;)). Tady u té varianty je ta možnost, že k plotu vsadíte rychle rostoucí popínavku, která Vám během roku udělá zelenou stěnu. Ale v zimě bude plot holý. Nebo existují různé rohože nebo i sítě na plot. Ty tam ponecháte, dokud živý plot nedoroste. :)

Já ale většinou lidem radím, aby nesázeli plot z jedné jediné dřeviny. Nakombinovala bych tam jak listnaté, tak jehličnaté keře. Před ně potom pár trvalek a trav a získáte krásné zákoutí zahrady. Pochopitelně tady v tom případě záleží na tom, kolik máte místa a kolik času chcete zahradě věnovat.

jm*
hodnocení

0x

Viděl jsem ji minulý rok v hornbachu nebo bauhausu, přesně si již nepamatuji. Každé větší zahradnictví by ji mělo mít. Něco jsem našel tady:

zahrada.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]