Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otázka na rostlinu

Od: zuzkak* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den
Mám dotaz,dostala jsem darem květinu a nevím jak se jmenuje ani jak se pěstuje.Hledala jsem jí na internetu ,ale nenašla jsem jí.Prosím o radu ,její název a pěstování.děkuji Zuzka a přeji pěkné dny

Otázka na rostlinu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

3x

Našééél šikulááááá : Castanospermum australe *slunce**palec*

taky bych jí moc ,,potřeboval,,, je to sortiment Ikea, ale mám to tam daleko...

slonbonjohn*

Tak za to australský kaštanosperma si zasloužíš bodík. *palec*

stracena*

Ano, je to ona. Mám ji taky, ale bez těch pecek. Pokud vím, tak chce světlo,teplo a zalévat tak, aby nebyla přemokřená, ale nevyschlá. Akorát pořád nevím, jestli můžu vrcholek zaříznout, aby zkošatěla nebo ji tím zničím, má už asi 1,5 metru. Alena

doplněno 03.05.10 15:33:

Nepatří mezi lilkovité ale bobovité, plody jsou lusky. A.

knopka*
hodnocení

0x

Jednou jsem si zasadila pecku z avokáda a tohle mi to trochu připomíná,ale nevím...

ukulele*

pro knopku, avokádo to není, je to poměrně nová rostlina, bohužel mi zapadnul název, ale asi tak před 3 - 4 měsíci se to probíralo, mám tušáka, že to je přízeň od lilkovitých...

kytka*

Avokádo je jiné , ale tuto rostlinu nemohu nikde najít exoticke-ovoce.coajak.cz/...

hodnocení

0x

Kvete nebo kvetla? Ne že mně byto pomohlo, ale pro znalce by byl květ další informace.

Jinak, když se tu někdo zmiňoval i lilkovitých, tak jsem si otevřel biolib.cz/... . Tam je toho ale mnoho a já z toho nejsem moudrý; třeba při listování obrázky na něco přijdete.

doplněno 03.05.10 08:31:

Anebo zkuste obrázek poslat do galerie BioLibu bez určení, třeba se tam najde odborník, který název doplní.

amalika*
hodnocení

0x

Ahoj - je to Herpefylum plody by měli být jedlé - ale nezkoušela jsem - mám jí doma - vysokou 70cm - má být až 1m .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]