Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je s kaktusem?

Od: mcgyver® odpovědí: 14 změna:

Chtěl jsem se zeptat, co je s kaktusem na obrázku? Vždy byl "stonek" krásně zelený a najednou je takový vybledlý, kaktus mám za plastovými okny. Dá se kaktus nějak zachránit?

Co je s kaktusem?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

5x

,,stonek,, je hylocereus a vršek je barevné gymnocalycium mihanovichii. to gymno se dá zachránit přeroubováním na zdravý zelený kaktus, echinopsis, nebo nějaký cereus. a na otázku co je s kaktusem, odpovídám uhnila podložka, jak se ten spodní kaktus správně nazývá a bez podložky, která barevný roub vyživuje, má tento velmi krátkou životnost.

sebod*

ukulele. Není co dodat *palec*ale stejně se tu za chvilku objeví aspoň dvě tři naprosto totožné odpovědi *smich*

ukulele*

Děkuji sebod, kaktusy jsou moje velká vášeň, po té co jsem musel skončit s akvaristikou.

bonie*
hodnocení

0x

popálilo ho sluníčko

jestli se vzpamatuje, těžko říct, záleží jak do hloubky to je. nepřelévala bych a dala kousek od od okna, klidně stačí i půl metru.

ukulele*

bonie, taky by na něj mohl plakat a on by znova ožil, viděl jsem to v Mrazíkovi. To není od sluníčka, to je že uhnily kořeny a je to mrtvé, a ne těžko říct, ale na 100 % se nevzpamatuje. To je prostě definitivum.

emilka12*

Vyhodˇho ten už se nezachrání.

emilka12*

taky ho mám

emilka12*

Mám ho napadeny a jestli ho nezachrání česnek tak taky odejde.

emilka12*
01.06.13 14:36

c

Co je s kaktusem? #2
sebod*

emilko. Když budete chtít doplnit svoji odpověď, tak k tomu používejte "doplnit odpověď". Takhle jak neustále vkládáte nové a nové příspěvky, tak se stane diskuze naprosto nepřehledná. Hezký den Sebodka

doplněno 01.06.13 16:41:

Když si najedeš ve vlákně na svůj příspěvek, tak hned nad ním vpravo nahoře je napsáno "doplnit odpově". Na to klikni a je to. :)

doplněno 01.06.13 16:42:

utor: @sebod

emilka12*

Sebod jsi hodná že mě chceš pomoct ale já už jsem něco takového hledala ale nenašla.Děkuji za další rady.Budu velice ráda že mě poradíš.

ukulele*

emilko, ten váš mihanovič je napadený vlnatkou, místo česneku bych použil Fast M a nebo jemu podobné přípravky na savý hmyz, také jsou dobré, ale drahé tyčinky CAREO od firmy Substral. Podnož je v pořádku?

emilka12*

sebod já to nemužu najít,jen u tvého příspěvku jsem to našla vlevo

doplněno 01.06.13 19:49:

snad na to příjdu,

bonie*

mám jiné zkušenosti :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]