Nejste přihlášen/a.
Opět jsem dostala od sousedky rostlinu. Vůbec nevím, o co se jedná, listy jsou podobné okrasnému javoru, ale matou mně ty červené stonky. Co by to tak mohlo být? Vůbec nedokážu určit, jestli je to letnička, trvalka, keř ... jsem zkrátka úplně mimo ...
Toto je bezpečně nedomrlý skočec. A vůbec se mu nelíbí květináč, ve kterém by měl růst. Vyklopte ho do volné půdy.
Poklikejte v atlasech. Dovede vyrůst neuvěřitelně. Pokaždé jinak. Jinak barevný, jinak veliký.:D Mi se jednou vyvedl. Vyrostl snad přes 3m a průměr listů měl 80cm. Byl zelený . Vyrostl z rostliny, která byla červená. A za chatkou ze semena ze stejné rostliny vyrostl tmavě červený, skoro fialový. Květy má takové malé, růžové, nanicovaté. A semena, fazolky, připomínají nacucané klíště, jsou ve slupce trošku podobné kaštanu před rozloupnutím. Jsou jedovaté. Ale dovede to být překrásná rostlina, když má dost světla a prostoru.
Jo, jo- je to skočec obecný... garten.cz/...
doplněno 17.08.10 17:29:A pozor- semena z něj jsou JEDOVATÁ. Ale ten Váš asi ani nepokvete .
A je to letnička...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.