Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych doporučit nějaký dobrý eshop s pokojovými květinami(mohou tam být třeba i exotické květiny. Děkuji
No, třeba budu hubována, že neodpovídám přesně na otázku. Ale... Já bych Vám neradila při nákupu květin využívat eshop. Rostliny nakupovat jedině tak, že si tu kytku "ohmatám". Nekoukejte jenom nato, co je "nad hlínou". Prohlídněte si i povrch zeminy. Když uvidíte, že substrát v květináči je příliš načechraný, rostlinku jde velmi lehce z tohoto substrátu vytáhnout, tak nekupujte. Praxe těch všech OBI, BAU apod. je taková, že se rostlinný řízek vyžene hnojivem, aby vypadal na pohled hezky (no, někdy ani tohle není pravda). Ale to, co se skrývá uvnitř květinače je k pláči . Vůbec se nedá mluvit o kořenovém balu. Ono se leckdy nedá mluvit ani o kořenech.
. Vy si pak domů donesete nádhernou rostlinu, která ale brzy začne chřadnout, páč nedostane tu svoji dávku chemie
Tady se přimlouvám za nákup v zahradnictvích. V každém městě se najde opravdu kvalitní, jen je třeba se při nákupu pozorně koukat kolem sebe
Drahá sebod, tak názor je to jistě dobrý a prověřený. Ale, jsme lidé různí a třeba ne všichni jsou zdraví a schopní cestovat, ale chtějí si udělat radost a pak taky třeba ekonomický kalkul. Já mám takovou Mekku kaktusářů 80 km od bydliště, když tam pojedu autem, tak projedu cca 400 - 500 kč, ano mohu si tam koupit kaktusy o 50 kč levněji, ale stejně jsou zasazené v kokosu, takže mě vyjde levněji si koupit třeba v OBI apod. jednotlivou kytku, i když vím, že mě ,,okradli,, třeba o 50 - 70 kč.
Dvakrát jsem objednával od tud :
někdy pošlou velkou kytku, někdy menší
To jsou moc príma stránky, dík za zveřejnění. Kdyby nic, tak jen na prohížení, ale už mám asi i vybráno a budu objednávat.
Trochu souhlasím se sebod, že je dobré vybírat a kupovat přímo, ale všelijaké zvláštnůstky se v běžných prodejnách moc často neobjeví.
Tak já malinko poopravím svoji odpověď . Najdou se i eshopy, kde pošlou opravdu kvalitní sazenice. Když si objednáte 5 kousků něčoho, tak přidají jeden navíc
. Ale jako všude, i tady je plno nepoctivců, co pošlou nařízkované "sazeničky" keřů a přitom ty řízky řezaly z mateční rostliny pomalu v den odeslání zásilky
. Takže i tady platí :Důvěřuj, ale prověřuj
.
Nojo, ale co nám to je všechno platný, když letos máme pořád tak ošklivo . Vždyť ani není kdy se na zahradě "kochat" nad tím, co právě kvete
. Já chci sluníčkooooo
ukulele Děkuji za tip, jsou to zajímavé stránky, prohlédnu si je a třeba se tam něco zajímavého najde i pro mě.
sebod: Já Vás hubovat ani kamenovat nebudu, mě osobně se neosvědčily různé květiny od firmy Bakker, prostě ať jsem se snažil sebevíc skoro všechno mě pošlo, takže to zkusím u toho zahradníka, díval jsem se, že v Bille v blízkém městě mají taky pěkné květiny zkusím si tam něco koupit, no prostě s firmou Bakker jsem skončil.
ještě mám v rukávu ešopík na orchideje, ale musím to v tom rukávu najít, nějak jsem to odsunul, páč orchidejím vykám a takové dámy si nechci nechat posílat poštou, a také si rád vybírám třeba s více odnožkami a nebo rašícím květním stvolem navíc a ono vypláznout za Vandu 500 kč a nevybrat si, tak to je na mě moc velký zajíc v pytli.
doplněno 01.06.13 17:52:kdyby jste chtěli kaktusy a sukulenty, tak je solidní www.kakteen.cz
i když takový ti skalní a tradiční kaktusáři to nemaj moc rádi, páč to je vyhnaný v pěstírnách, je to nacucaný vodou, ale zase takřka bez vady
doplněno 01.06.13 17:57: V Chotči u Lázní Bělohradu právě teď začíná velká výstava orchidejí, ale i dalších pokojových rostlin. Jezdí sem autobusy až z Prahy :D. Dá se koupit dost zajímavých kousků za velice rozumné ceny. A kaktusů tam mají taky mocinky moc
lukscheiter.eu/Rezervace-Chotec-2013/
doplněno 01.06.13 20:52: ukulele. Dva dny to nepojedeš, neboj
Na odkazu to vypadá, že je to někde v Praze. Tak to není . Je to kousek od Hořic v Podkrkonoší. Nebo taky kousek od Jičína.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.