Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupil jsem malé čerpadlo, které chci používat příležitostně k zavlažování a k přečerpávání vody z jímky do zásobníku k zálivce. Napadla mě jedna věc, jestli tomu čerpadlu neublíží, když bude na hadici napojená třeba takováto sprcha, a bude za chodu čerpadla uzavřena. Nepoškodí se čerpadlo chodem "na tvrdo"?
Noo, já bych to tak jednoznačně neviděl. Sám jsem koupil zahradní čerpadlo (jako malá kalovka) ke kterému originál dodali hadici se zavírací sprchou. Bude záležet na tom, co je to za čerpadlo, a na jakém principu funguje.
Pro použití tlakového spínače je nutný také zpětný ventil, který by tlak v systému udržel a pravděpodobně i expanzní nádoba, jinak bude čerpadlo rychle spínat a vypínat, což určitě nebude dobré.
doplněno 18.07.10 12:37:Koneně jsem našel to svoje čerpadlo... asgatec.com/...
Myslím že toto čerpadlo kratší běh bez průtoku vody hravě vydrží. Nesmí jít samozřejmě o hodiny, v podstatě jde asi jen o čas kdy čerpadlo zapnete a dojdete ke konci hadice a naopak. Pozor ale ať je v čerpadlu voda, běh nasucho je nebezpečný, mohla by se poškodit těsnění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.