Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Růže - PARFUM DE GRASS

Od: delta® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den! Máte někdo tuto růži? Dá se koupit? Děkuji.:)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, tak jsem pátral, ale nedopátral - není to asi běžný druh a snadno sehnatelný. Údajně se dá (nebo dal) sehnat v Hornbachu, jako součást nějaké kolekce za 650,- Kč. Jinak, správný název by asi měl být Parfum de Grasse. Ale, zkuste se podívat viz odkaz a zkusit (zkusit, zkusit, zkusit, zkusit a opět zkusit) oslovit jednotlivé pěstitele růží. Tato růže nejen, že hezky vypadá, ale má prý i úžasně vonět. Tak, ať se Vám podaří ji sehnat (a hodně trpělivosti při tom shánění). Zdravím!

rosaklub.cz/...

doplněno 26.06.13 21:41:

Děkuji Vám. Vy také nezklamete, tak opět poděkování za ty "hudlánky"- snad se neurazíte. Hlavně, aby se Vám podařilo tu růžičku sehnat. Asi to nebude tak snadné.

hodnocení

*pusa**pusa**pusa*. Jste zlatý...

hodnocení

0x

Ta růže se pěstuje na obrovských lánech ve Francii v jednom přímořském městečku jménem Grasse, odtud její jméno. Její květy mají intezivní a specifickou vůni a pěstuje se výhradně pro parmumáře. Nedávno jsem viděla repotráž o této růži a žasla jsem. Z jejích květů se lisuje olej který je nesmírně drahý a vykupují ho pouze tři francoužští parmumáři, kteří mají výsadní práva. Dívala jsem se jak ten olej lisují a jak je důležité klima, ve kterém růže rostou a jak je důležité počasí k tomu, aby květy vyzrály do požadované kvality. Je to úplná věda, srovnatelná s pěstováním vína.

hodnocení

Děkuji moc za informaci! Kdyby alespoň existoval parfém s tou vůní... No, ale asi bych ho nezaplatila...:(

ukulele*

100 ml je za 110 éček, mají několik variant, přidám odkaz z google

translate.google.cz/...

ty rostliny jsou v nabídce belgických a holandských růžových školek / zahrad, bohužel v české republice převládá takový trend starších kultivarů, nebo výpěstků českých šlechtitelů, ono také je málo zákazníků co by ty zahraniční věci zaplatili.

doplněno 27.06.13 18:39:

whiteflowerfarm.com/...#

Ten růžový olej je přidáván a k jiným esencím, samostatně se koupit ani nedá. Já mluvila konkrétně o růži, která se pěstuje v Grasse. Nejen že jsem viděla nedávno ten pořad, ale než jsem se odstěhovala do Paříže, tak jsem dva roky žila v Cannes, což je od Grasse kousek a ty lány jsem viděla na vlastní oči. Snad je i u nás známo, že existují laboratoře přísně střežené, receptury jsou tajné a člověk, který "míchá" parfémy, je nejdůležitější osobou v celém procesu a lidově semu "nos". Ale asi tady mluvím o něčem, co nesouvisí s otázkou a proto přestanu. Jen dodám, že není vůně jako vůně.

doplněno 27.06.13 22:04:

Vypadlo mi slůvko "říká". Tedy lidově se mu říká "nos". Teda ve Francii.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]