Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Vloni jsme si pořídili zahradní jezírko, kde jsem zasadila do košů 2 lekníny. Každý měl 2 až 3 květy. Letos se krásně rozrostly, každý měl téměř 15 poupat. Měla jsem velkou radost, ale bohužel zase rozkvetou vždy jen 2 až 3 květy.Ostatní poupata zůstala pod vodou a jedno po druhém uhnívají. Nevíte čím to může být? Děkuji za odpověď.
Doplním Slonbonjohna. V hluboké zoně 40 cm a hlouběji bodou dobře prospívat všechny lekníny. Teplota vody by neměla přesahovat 30°C, neměly by tam být ani vodní řasy. Výsevní zemina a voda by měla mít PH 6-8, tedy neutrální. Pokud máte minilekníny, tak tam je hloubka nižší. Uhnívající poupata, nebo listy by jste neměl nechat ve vodě.
Moc děkuji za rady. Je pravda, že mám asi koše s lekníny dost hluboko, ale když jsem je sázela, bylo mi doporučeno, abych je dala do hloubky alespoň 1 m.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.