Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč uhnívají poupata leknínů v jezírku

Od: lounovice73 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Vloni jsme si pořídili zahradní jezírko, kde jsem zasadila do košů 2 lekníny. Každý měl 2 až 3 květy. Letos se krásně rozrostly, každý měl téměř 15 poupat. Měla jsem velkou radost, ale bohužel zase rozkvetou vždy jen 2 až 3 květy.Ostatní poupata zůstala pod vodou a jedno po druhém uhnívají. Nevíte čím to může být? Děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

2x

Zkuste dát nádobu s rostlinou o něco výše, různé druhy leknínů potřebují ke květu různou hloubku vody. A je potřeba také změřit a zajistit ideální ph vody včetně hnojení.

hodnocení

2x

Doplním Slonbonjohna. V hluboké zoně 40 cm a hlouběji bodou dobře prospívat všechny lekníny. Teplota vody by neměla přesahovat 30°C, neměly by tam být ani vodní řasy. Výsevní zemina a voda by měla mít PH 6-8, tedy neutrální. Pokud máte minilekníny, tak tam je hloubka nižší. Uhnívající poupata, nebo listy by jste neměl nechat ve vodě.

lounovice73
hodnocení

Moc děkuji za rady. Je pravda, že mám asi koše s lekníny dost hluboko, ale když jsem je sázela, bylo mi doporučeno, abych je dala do hloubky alespoň 1 m.

lounovice73
hodnocení

Moc děkuji za rady. Je pravda, že mám asi koše s lekníny dost hluboko, ale když jsem je sázela, bylo mi doporučeno, abych je dala do hloubky alespoň 1 m. Zkusím dát koše výš a uvidím, jestli se to zlepší. Jinak ještě jednou děkuji a přeji hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]