Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Orchidej po odkvětu znovu vyrašila

Od: abbee* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

má orchidej po opadu květů vypustila na místě odpadu květu nové lístky, co s tím? Má se to nějak oddělit? Popravdě ani nevím, jestli je to nová orchidejka? Jsem zahradnický analfabet..Moc děkuji za radu!

doplněno 02.07.10 15:56:

Pro doplnění - orchidejka má dva stvoly a vyrašilo mi to na obou.

Orchidej po odkvětu znovu vyrašila

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

yamona*
hodnocení

2x

Téměř jistě to budou keiki, tedy orchideí mimina.*houpy* Nechte je na mateční rostlině v klidu růst, až budou mít alespoň 3 - 4 kořínky a aspoň 3 cm dlouhé. Pak ji i s kouskem matečného stvolu odstřihněte a opatrně vsaďte do substrátu pro orchidee, vylehčeného např. kousky kůry, keramzitu a pod. Pak už další péče jako o dospělou rostlinu.

evinkat*
hodnocení

2x

Dobrý den, nechte malou orchidejku růst na stvolu, oddělte jí až bude mít nejméně 4 listy a kořeny dlouhé alespoň 10 cm. Pak je odstřihněte s kouskem stvolu a zasaďte do vhodného květináče a substrátu na orchidee. Ten se prodává. Stalo se mi to samé co Vám a protože jsem také laik, šla jsem pro radu do květinářství. Mnoho pěstilelských úspěchů!

atriplex*
hodnocení

1x

Buď z toho bude nový květní stvol, nebo to bude nová rostlinka, zvaná "keiki". Pokud to bude květní stvol, nechte jej klidně kvést. Pokud to bude keiki, tedy nová rostlina, nechte ji na stvolu tak dlouho, dokud pořádně nenaroste a dokud nezačne pouštět kořeny. Pak stvol ustřihněte a rostlinku nasaďte.

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, nechal bych ji ať si kvete holka.

abbee*
hodnocení

0x

Všem vám moc děkuji za odpovědi, byla jsem na dovolené, tak jsem nemohla odepsat dřív. Orchidejka hezky roste - keiki, zatím má každá 3 lístky - už celkem veliké, ale kořeny zatím ne. Doufám, že se potom podaří je přesadit a vypěstovat. Ještě jednou díky za rady. Kdybych při přesazování měla zase nějaký problém, určitě se ozvu :)*klik*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]