Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smrček - má výrůstky jako půlšiška?

Od: dum* odpovědí: 9 změna:

Kolem plotu mám vysázené smrčky cca 1 m vysoké.Jsou krásně zelené,ale na nových větvičkách ze středu výrůstá jakoby půlšiška.Na stromečkách nejsou žadní škůdci jen tyto " bobulky ". Nevím co to je ,prosím poradíte mi?

Děkuji a s pozdravem H.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Foto asi nemáte? Jsou konce nových větviček jakoby pokroucené, tmavozelené a půlšištičky s červenými okraji na šupinách?

sebod*
hodnocení

0x

:Dta půlšiška je nová větvička:)

pepane*

;)Je to ono?

Smrček - má výrůstky jako půlšiška?

limetka*
hodnocení

0x

Nejspíš se jedná o hálky korovnice smrkové - něco jako inkubátor pro vývoj nové generace tohoto hmyzu. Jedná se o mšici, , která naklade vajíčka na mladé výhonky smrku. Sání mšic vyvolá růst těchto hálek, v nich mladé mšice vyrůstají. V létě se hálky otevřou a mšice se přestěhují na modříny. Po pár generacích se stěhují zase na smrky. Dospělá mšice měří asi 2 mm. Budete-li odřezávat neotevřené hálky, omezíte výskyt těchto potvůrek v dalším roce.

limetka*

zkusím vložit foto - to zas bude boj *zed*

doplněno 01.07.10 08:21:

...ještě to může být korovnice zelená. Foto se mi nepodařilo vložit *plac*, zadejte korovnici do vyhledávače, je tam těch fotek spousta

pepane*

Limetko, tady je.;)

doplněno 01.07.10 09:37:

*palec*Není zač *placni*

Smrček - má výrůstky jako půlšiška? #2
limetka*

*placni* Jo jo, díky, pepane, to je přesně ten obrázek! Teď doufám že nám tazatel(ka) prozradí, jestli jsme to trefili a jsou to ty výrůstky na jejích smrčcích. Pěkný den! Limetka *slunce*

dum*
Dobrý den ,
děkuji Vám moc za obrázek a radu..ANO ,je to přesně ono..Zkusím postřik MOSPILAN a pokavaď nepomůže asi bych raději stromky zrušila,aby se to nerozneslo do okolí...
Hezký den Vám přeje H.

hodnocení

0x

Limetka má pravdu. *palec* Já pouze doplním - postřik je možné provádět ihned při prvním zjištění výskytu přípravkem Mospilan, opakovaně a velmi důkladně 4x v intervalu 7 dnů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]