Nejste přihlášen/a.
Mám na vás prosbu,jestli někdo neví jak se jmenuje tehle stromek.Díky moc za odpověď ![]()
Tak podle toho stromku vedle - Fíkusu benjamín soudím, že je to foto z teplých krajů, takže by to mohl být olověnec. Možná. Nemáte fotku detailu květenství?
Limetko.Ten olověnec mě napadl taky.Ten je fakt nádhernej.Jen jsem nebyla tak pozorná,jako Ty a nevšimla si toho fikusu. Takže jsem si řkala,že tady přece nemůže mít někdo takovouhle nádheru na zahradě.![]()
Tak to myšlenku olověnce opouštíme, napadá mne podle tvaru lístků a kmínku - jestli ne některý druh z rodu Prunus - třebááá střemcha nebo tak něco, pak ještě podle těch lístků - nemohl by to být nějaký druh azalky - rhododendronu? Ale to fakt jen hádám, bez detailního fota se to moc nedá...
doplněno 24.06.10 13:57:Ale je nádhernej - hned bych ho také chtěla![]()
A já jsem jako naprostý laik chtěla napsat, že je to podobné našemu šeříku. Ale potom jsem to nechala na odbornících, abych nebyla za . . . . :D Je to skutečně krásný keř - celé to zákoutí. ![]()
Nechci vám kazit náladu, ale tibetský šeřík to NENÍ. Má květenství mnohem delší, naprosto jiné listy. Zatím jsem ani nikde nenarazila na takto modré květy. Ale co nejdůležitější - Tibetský šeřík NELZE pěstovat jako strom![]()
Tyhle šeříky má tady v okolí dost lidí. Je to taky krásný keř. A když kvete , tak je doslova obsypaný motýli ![]()
Ba ne, sebodko, paja má pravdu, posílám ti odkaz a je fakt modrej
Pájo, nevíš, kde ho u nás sehnat? Úplně mne okouzlil, připomíná mi Budleiu davidii, tu mám, ale takhle modrý keřík je úžasný.
doplněno 25.06.10 08:54:Jo a teď koukám, že u toho odkazu je i kontakt na zahradnictví ![]()
jo, zpododěr (někde zplododěr) je fakt nádherný.
u nás má trochu problém v zimě - chce to chráněné polohy a někde spíš na jižní Moravě nebo tak... Rád vymrzá ale znova obrůstá...
U stromku bych se bála omrznutí spíš...
Limetko. NENÍ to Tibetský šeřík (Buddleie), nebo taky Motýlí keř Ale je to opravdu ZPODOBĚR. To jsou ale dva rozdílné keře.
Takže případní zájemci o koupi pozor, co budete kupovat.![]()
Ale to nic nemění na tom, že je ÚŽASNÝ. A že tímto děkuji Páje, že zjistila, co to je ![]()
No jo když já nevím, co je tibetský šeřík - já se v těch lidových názvech moc nevyznám. Budleiu neboli česky komuli znám (davidii i alternifolia), ale v odkazu, který jsem uvedla je ten zpododěr a to je snad opravdu ten keř, na který se tazatel ptal. A souhlas - Pája je borec, byla první, kdo mi kdysi tady na poradně odpověděl a dobře poradil
A vůbec je tu spousta milých lidí, na které se každý den těším ![]()
Limetko. To je ono. Tibetský šeřík je komule
. Když si dáš třeba na seznamu do vyhledavače Tibetský šeřík, tak Ti toho vyjede ažaž. Já tady na to foto zpodoběru zírám a slintám. To je fakt něco! Já ho chci taky! A hned velkej, aspoň dvoumetrovej! :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.