Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Přes 20 let mám tuto rostlinu. Nyní ji léčím, protože se objevila mrška třesalka dračincová a pochutnává si na ní. Snad to dopadne dobře, ale přece jen... Jenže jak budu shánět novou, když nevím co je to zač? Domnívám se, že to může být nějaká dračinka nebo dracena. Yuka pravděpodobně ne. Prolezl jsem Internet křížem krážem a stejnou jsem prostě nenalezl... Tak kdyby někdo poznal maroda... Děkuji
Dobrý den, domnívám se, že se jedná o Dracena compacta, ovšem pěstovaná v nevhodných podmínkách.
Děkuji Vám za příspěvek. V čem jsou podle Vašeho názoru nevhodné podmínky? Více světla, větší květináč?
Dracena compacta to není. Viz. upload.wikimedia.org/...
Je to naprosto odlišné řazení listů od kmene (na mé rostlině je přeslenité, compacta má vstřícné, otočené o 90st.), i tvar řapíku listů je naprosto jiný. Pěkný den.
Tuto květinu mám doma. Zakoupila jsem jí jako DRACENA. Vaše trpí praděpodobně nedostatkem světla, měla by mít trochu tmavší listy. Co se týká té nemoci, tak buď denně rádně rosit, účinnější je 1x týdně pořádně vysprchovat vodou /ne úplně studenou/, nechat alespoň 15 minut řádně odkapat. Při použití metody sprchy se rostlina po celou dobu léčby nezalévá. Chcete-li si být jistý druhem květiny,tak s listem zajděte do nějaké větší prodejny, kde vám poradí.
Děkuji Vám za příspěvek. Je v místnosti, kam jde nejvíce světla. Po této stránce více udělat nemohu. Přírodní prostředek Herba Oil zdá se zabral. Ale metoda sprchování, to je dobrá rada. Vyzkouším. Ohledně určení - dracen je obrovské množství. Větší i menší prodejny jsem již navštívil a zjistil jsem, že více se dozvím spíše v těch menších, pokud ji provozuje majitel, který má zahradnické vzdělání. Ve větších a velkých prodejnách je to samý brigádník, který neví vůbec nic. Tudy cesta nevedla. Přeji pěkný den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.