Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ako osetrit

Od: pindo* odpovědí: 17 změna:

moju nolinu mam 15 rokov bez akych kolvek problemov kupil som si psa a ten mi do kori vyhrizol dieru ktora je scasti pod zemov nechal som to tak a po doch mes. zacala schnut a na poskodenom mieste duzina pod kôrov scernala a vischla do hlbky asi 3cm. co stym?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

2x

Zčernalé nekrotické pletivo vyřízněte ostrým nožem až do zdravého dřeva, aby vám tam nezůstaly nějaké houby, které by rostlinu dále ničily. Poté zatřete ránu důkladně stromovým balzámem - latexem po celé poškozené ploše. Myslím, že by to mělo pomoct a že rostlina přežije. *slunce*

zlejdacan*
hodnocení

0x

Zahradnickej nebo sadařskej vosk nebo tak nějak se tomu říká. Optej se v zahradnictví. Snažil bych se osobně zakrýt ránu na stromě, aby dále neosychala.

Jo a pak ještě vyšetřete psa, jestli nemá nakažlivé nemoci :)

sebod*

Jo, zkontrolovat psa, jestli nemá třeba vzteklinu. Aby se strom od něj nenakazil. To by byl mazec :D

hodnocení

0x

Nechápu,co je nolina? To ještě na zahradě nemám. Mám asi pěstitelskou mezeru.

zlejdacan*

Taky nevím co to je, ale nekupovat!

Po kousnutí psem po dvou měsících, kdy tomu nevěnuješ pozornost to začne usychat! :-D

hodnocení

0x

To mně mrzí. Chtěla jsem mít zase něco,co každý u nás nemá.*bum*

zlejdacan*

Tak si zaražte do záhonu hrábě a dole je trochu opilujte. Až se vás soused zeptá, co to máte, hrdě mu řekněte, že je to nolina!*hej*

Hned zítra letím sadit. Zalévat, či ne?*nevi*

zlejdacan*

Říkám, že nevím. Můžete experimentovat a pak o tom tady napsat.

Jako profesionál na pěstování noliny a maximalizaci úrody, bych poradil zalévat: přiměřeně. Přiměřeně často a přiměřeně hodně :-D

hodnocení

0x

Neuvedl jste, jak a čím hnojit , jaký postřik?

zlejdacan*

Však jste se neptala!

Hnoji přiměřeně a postřik ne od psa.

Jinak to vypdaá, že jsme byli velde jak ta jedle nebo spíš vedle jak noha :-D : rostliny.net/...

hodnocení

0x

Omlouvám se tazateli, myslela jsem, že je to vtip. Souhlasila bych asi s 1. odpovědí.

zlejdacan*

asi? tady byla i jiná odpověď? :-D :-D

hodnocení

0x

Já souhlasila s vaší. Kterou odpověď máte na mysli?

zlejdacan*

ne, jsem rád, že se mnou souhlasíte, ale rozesmálo mě to, protože jsem jenom já jednou větou odpověděl a neodpustil si rádoby vtipnou poznámku ve větě druhé.

Pak je tady celá stránka diskuze off-topic, kterou jsem spustil jako lavinu, do které jsem také vydatně přispěl.

Když jste tedy napsala "Souhlasila bych asi s 1. odpovědí" a na stránce jsem viděl pouze jednu odpověď, zvedlo mi to koutky. Představa, že si tazatel moji radu s vysazením hrablí vezme vážně mi taky přijde k smíchu :-D

Kdyby zasadil hrábě,myslíte, že by vyrostly hrabičky? Za pokus by to stálo. Ale vážně. Květina je krásná, bylo by jí škoda.

jip*
hodnocení

0x

Tak takhle vypadá Nolina recurvata ( sloní noha )

Ako osetrit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]