Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Muskaty previsle

Od: jarka01* odpovědí: 3 změna:

Koupila jsem je to asi 3nedele sazenice previslych muskatu,byly krasne zelene listy nachala jsem je v kontajnerech jak jsem je koupila a dala do mistnosti kde neni ani zima ani teplo, je tam i dost svetla a zalevala,muskatum zacaly zloutnout listy tak ze je presadim do zeniny pro ne urcene a dat je do verandy kde je dost svetla a pomerne teplo bojim se aby mi uplne neprisly pryc, poradte co delam spatne?diky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

Hlavně moc nezalévat .

laybor*

Čtyři zásady pro úspěšné pěstování muškátů

1.Staniště musí být dostatečně světlé, spíše slunné v jarním a letním období. V pozdním podzimu a zimním období pak muškáty umístíme v chladnější místnosti s teplotou mezi deseti a patnácti stupni Celsia.

2V letním období za bujné vegetace a na slunném stanovišti (zvláště pak na volném balkonu) je třeba rostlinám dopřát vláhu téměř denně, i když muškáty v případě potřeby vydrží bez vody i několik dní a znovu se po zalití vzpamatují.

3.Podmínkou úspěšného pěstování muškátů je pravidelné a vydatné přihnojování v době od konce jara do začátku podzimu. Snad nejvýhodnějším způsobem přihnojování je rostliny zalévat silně naředěným výluhem z dobrého kompostu nebo slepičího zákvasu.4V zimě musíme zálivku omezit, rostliny vůbec nehnojíme a dopřejeme jim růstový klid. Všechny druhy muškátů v zimním období lépe snesou přísušek než přemokření, kdy voda rostlinám "utopí" kořeny, které pak začnou zahnívat a muškáty většinou nepřežijí.

doplněno 07.04.13 15:47:

• V zimě musíme zálivku omezit, rostliny vůbec nehnojíme a dopřejeme jim růstový klid. Všechny druhy muškátů v zimním období lépe snesou přísušek než přemokření, kdy voda rostlinám "utopí" kořeny, které pak začnou zahnívat a muškáty většinou nepřežijí.

hodnocení

0x

Spis min zalevat.Koupit hnojivo z zelezem.zasadit do vetsich nadobek urcite.Kolik tam maji stupnu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]