Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Prosím o radu, co způsobuje na libečku na listech hnědé suché skvrny. Objevily se asi před týdnem. Děkuji.
Přimlouvám se nestříkat! Je to opravdu úplně běžné, vždy jsou tam i použitelné listy a libeček to nikdy nezlikviduje úplně celý. Spíše ho sestříhejte, aby narostly mladé lístky. Já bych si stříkanou naťovou zeleninu tedy do polévky nedala ani omylem (byť Kuprikol není ještě to nejhorší).
Listy jsou napadeny houbou Septoria. Vlivem vlhka se houba rychle rozšíří na celou rostlinu. Postřik jsem pouze doporučila. Funguje to jako u napadených rajčat. Je třeba dodržet ochrannou lhůtu- nestříkat nejméně týden před sklizní,nebo použít přípravek bez OL. Při neošetření a chladném a deštivém počasí se to může opakovat,ale nemusí.
Je to totéž co rajčatová plíseň, mám libečku 3 keře, ostříhám jak má tak 40cm než začne plíseň, a obrazí 3x do podzimu, poslední růst nechám do květu aby vysemenil a pak sazeničky rozdám.. Když se stane že už se mi nelíbí, ostříhám a vyhodím. Už nevím, komu bych to rozdala.
Škoda, že jste tak daleko. Posomrovala bych u vás. Mám libeček nakrájený v krabičcce na mražáku. Přes sáček provoní i zmrzlinu, ale v krabce vydrží. Nechce se mi ho kupovat, maličká kytička za 10 kč. To mě hrozně rozbolí kolena. Všecky ty díry navrtané pro korunu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.