Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny zahradníky a jsem tu s novou otázkou. Získala jsem mnoho cibulí drobnokvětých narcisů (jsou založené v kbelíku), některé jsem vloni koupila ve výprodeji (velkokvěté, jsou zatím na záhoně mezi zeleninou). Plánuji na jaře trvalkový kus zahrady s pár keříky u vchodu do domu. Kde máte narcisy? Mám je včlenit mezi trvalky? Nebo nechat zvláštní kout na jarní cibuloviny? A vyndáváte je z půdy (každoročně nebo po několika letech)? Tulipány mám zatím taky na záhoně, řezala jsem je do vázy. Předem dík za inspiraci. Ivana
Já mám tulipány a narcisy na dvou místech. Jeden mám pouze pro ně . Druhý záhon mám u chatky,kde chci mít celé léto květy. Narcisy jsem vysadila jakoby do řady vzdálené od sebe asi 30 cm a v meziřádcích vysazuji karafiáty,osvědčili se mi dvouleté. První mi leze narcis,pak teprve začnou rašit karafiáty,až se začínají více rozrůstat,tak teprve odstraním listy narcisů,ale nikdy s tím nespěchám,abych je neoslabila. Kombinace jsou různé,zaleží,kterou květinu upřednostňujete. Já osobně bych je mezi trvalky nedala,ale zase záleží,mezi jaké? Ty z kbelíku někde nouzově rychle strčte někde do země. Pokud to půjde,tak pro ně udělejte záhon už na podzim,nejlépe teď,ať je stále nepřesazujete. Ořezáním květů,i odkvetlých posílíte cibule,které stačí vyndat třeba i po 5 letech. Poznáte to podle hustoty trsu, nebo když jsou slabší a méně kvetou
Já nemám ráda na zahradě "hluchá" místa. proto jarní cibuloviny mám mezi trvalkami. Když na jaře narcisy apod. kvetou, tak se trvalky pomalu derou na svět. No a když cibuloviny odvétají, tak jsou zakryty listy trvalek. Na malém kousku zahrady tak může stále něco kvést. Navíc se starám o daleko menší plochu, než kdybych měla všechno zvlášť. Nemusím hnojit dvě plochy, zalévat atd.
Narcis můžete zařadit medzi trvalky.Já mám velkokvěté žluté na jednom záhonu již 15 let.Neokopávam je vůbec.Trochu zálivky.Na podzim posypat plným hnojivem,pokud se zatáhli cibule a zhnědnul list,tak postříkat-né zalít plevel Randapem.Záhon mám celou dobu krásně čistý.Poloha jižní,mírně svažitá-jižní Morava.Přeji radost z pěstování.Je to opravdu jednoduché.Květy řezat neponechávat dozrát do semen.Standa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.