Nejste přihlášen/a.
Na radu v zahranidnictví jsem pohnojila nejen zahradní keře, ale také pokojové rostliny hořkou solí.
Veškeré i pokojové rostliny toto pohnojení přímo uvítaly, krásně rostou, ale naše rodina trpí. Nevíme jak se zbavit hořko-slaného zápachu, který je bohužel už cítit i na chodbě našeho domu. Půdu jsme kypřili, vyndali jsme malé hrudky soli, které se utvořili na povrchu půdy v květináčích, stříkáme i hypermanganem, protože jsme se ze začátku domnívali, že je to plíseň, ale nic proti zápachu nepomáhá.
Květinám se sice daří výborně, ale my trpíme.
Děkuji za radu jak se zbavit zápachu
Pokojové rostliny jste pohnojili hořkou solí? To jde? Ještě jsem to neslyšela ...jaké pokojovky jste tím, prosím pohnojila?
Já myslela, že hořká sůl je na tůje apod...
Vzahradnictví, které se specializuje na japonské zahrady mně poradili, že hořkou solí, neboli síranem hořečnatým se může hnojit prakticky vše. Toto hnojivo vylepšuje kyselé půdy a pomáhá uvolňovat např. železo z těchto kyselých půd a i jiné látky.
Hnojit se může zálivkou, kde je hořká sůl rozpuštěná, nebo pouze "pocukrovat" solí u kořenů keřů, jehličnanů a jiné, nebo zálivkou postříkat list.
Mohu dostat informace o jakou jořkou sůl se jedná? Na chatě, kam se jezdí málo, bych to otestoval. Moc se tam kytičkám nedaří ...
doplněno 04.06.10 13:32: .. hořkou sůl ... *
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.