Nejste přihlášen/a.
Při procházce lesem jsme procházeli celými porosty této rostlinky. Byli jsme přesvědčeni o tom, že se jedná o medvědí česnek. Až doma jsem zjistil, že to asi medvědí česnek nebude...
Česnek to tedy určitě je, ale už odkvetlý (těsně po odkvětu), takže nevíme, jakou barvu mají korunní plátky. Napadá mne jedině Allium tricoccum, ale jistá si vůůůůbec tedy nejsem
Ták a teď jsem něco našla - myslím si , že by to mohl být ten medvědí, ale odkvetlý, našla jsem tady foto, které mi to vaše dost připomíná, no a hlavně listy jsou česneku medvědímu hodně podobné rff.rajce.idnes.cz/...
Rubbs, to se mi líbí. Položím si otázku a sám si na ní odpovím. Co je za rostlinu na té první fotce? Vypadá stejně ...
Takže to medvědí česnek skutečně je? Rozumím té odpovědi dobře? Já ho nikde na obrázku na netu nenašel aby vypadal jak ten můj nahoře _ to znamená se stopkami rozevřenými do tvaru koule. Vždycky to byl okolík směřující nahoru s bílými květy. Listy jsou stejné.
A teď vidím, že předmět měl asi znít "Je to medvědí česnek?"
To Allium tricoccum má pěkné kulové květenství, ale ostatní se liší. Hledaný česnek je skutečně česnek medvědí, po odkvětu _ jako naschvál už byly odkvetlé všechny rostlinky a vypadaly stejně, jako na mé fotečce _ jen zelené tyčinky se třemi bobulkami na konci. Tady je důkaz: www.biolib.cz/cz//...
Děkuji limetce za první věcnou odpověď v tomto vláknu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.