Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak se správně vyvazují rajčata ve skleníku? Děkuji předem za rady.
V zahradnictvích se dají koupit kovové spirálovitě kroucené tyče, specielně pro rajčata určené. Osvědčily se mi naprosto jak ve volné půdě, tak i ve foliovníku. Rostoucí rajče nepotřebuje nijak vyvazovat, pouze jak přirůstá do výšky se hlavní stonek opatrně navede na další spirálku tyče. Stabilita rostliny je naprosto v pohodě.
No ty spirály jsou sice docela pěkné,ale ta cena!Já jsem vždy nad řadou natáhl lanko a od něj dolů k rajčatům provázky.Ale zavěšoval jsem jen hrozny s plody.Je dobré nechávat jen takové hrozny,které mají šanci dozrát.Ostatní odstřihnu.
JABRAKA
Cena spirál je u nás od 70 korun a výše,záleží na výšce. Je to nejjednoduší opora pro rajče,prakticky bezpracná. Já jsem také volila raději vyvazování,na horní lanko jsem přivázala pevný motouz,který jsem dole opatrně přivázala k rajčeti. Jedna možnost je,že za každým druhým listem rajče otočíte za motouz,který musí být dostatečně volný , nebo na pevný a klasicky vyvazujete. Pečlivě kontrolujte a doporučuji ještě za každým vijanem pro jistotu vyvázat ke spuštěnému motouzu. Pokud pěstujete na více jak tři vijany,není na škodu ještě jeden motouz s hora spustit a rajče vyvázat ve výši asi jednoho metru,aby nedošlo zborcení pod tíhou plodů.
kolik? 70? to jsou pozlacené, ne? Loni jsem kupoval za 30 v nějakém bau ..., letos jsem chytl akci za 20, jenže jak jsem doma zjistil ty za těch 20 jsou vyrobeny ze slabší kulatiny, ale na "funkci rostlináře" to snad nebude mít vliv
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.