Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím zpomalit růst okrasného stromku

Od: aldon* odpovědí: 3 změna:

Dá se něčím zpomalit růst okrasného stromku? Má 4m a rád bych, aby rostl pomalu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

igracek*
hodnocení

2x

dá, existují prostředky zvané rostlinné retardéry růstu, zkuste popátrat po internetu, co je to za druh stromu?

ukulele*

Zdravím, vypůjčil jsem si z jedněch stánek : je to odpověď na zakrslý růst prodávaných ibišků

Tak teď jste mně úplně vyvedla z míry - proč chcete mít zakrslé ibišky a polévat je retardanty (přípravky na zpomalení růstu)? Pokud na tom trváte, v současnosti se používajÍ jako retardanty okrasných rostlin hlavně přípravky STABILAN nebo RETACEL. Existuje ještě přípravek Altar, ten ale způsobuje trpasličí růst, což asi není to, po čem toužíte.
Běžně se rostliny ošetřují postřikem v koncentraci 0,1 - 0,15 % několikrát podle potřeby, ovšem koncentrace a způsob aplikace se liší podle druhu a odrůdy rostliny.
Osobně bych se asi s dotazem na použití retardantů pro pokojové rostliny obrátila na Ing. Nachlingerovou z Výzkumného ústavu zahradnictví v Průhonicích. Existuje zahradaweb.cz, kde byste mohla získat bližší informace

hodnocení

2x

Když zastřihnete špičku, zpomalíte tím jeho růst. Já mám doma velkou okrasnou zahradu,kde pěstuji mimo jiné borovice.Zastřihl jsem jim špičky, aby nehnaly tak vysoko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]