Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za rostlinu?

Od: frkotak odpovědí: 7 změna:

Sháním název rostliny, teda spíš trávy, která je ted venku skoro všude. Jakmile na ní sáhnete, přilepí se Vám kamkoliv, na kuzi, na oblečení. Jak se prosímvás jmenuje? Je strašně chytlavá, má na sobe malinkaty bily chloupecky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rubbs*
hodnocení

1x

A druhá "přichycovací" tráva by mohla být přímo bojínek luční (viz obrázek níže) _ ale tímto si nejsem jist.

Co je to za rostlinu?

stafan*
hodnocení

0x

Domnívám se, že by to mohl být některý druh ostřice. Podle Vikipedie je jich 80 druhů.

hodnocení

0x

Není to lopuch?

marenka*
hodnocení

0x

A co takhle sléz?

myse*
hodnocení

0x

trávy? podle "lepivosti" bych soudila, že myslíte Svízel Přítula -ale to je plazivý plevel, plody jsou malinké kuličky...

chlupatou lepivou trávu jsem nikdy neviděla...

lidus*

myse-to mě napadlo, že svízel ale tu bych asi nezaměnila s trávou.

rubbs*
hodnocení

0x

Znám dvě rostliny/trávy, co se dokáží vehementně přilepit na oděv _ jedna vytváří zelené chlupaté lepkavé šlahouny, tu se mi včera podařilo najít a vyfotit. Druhá je taková tráva s kláskem nahoře _ něco jako bojínek _ a ten klásek se přichytí na oděv. Při pokusu o odstranění se drobí na jednotlivé tobolky _ špatně se odstraňuje. Je na frkotakovi, aby upřesnil, o kterou z těchto dvou travin se jedná (nebo nemá-li na mysli ještě nějakou jinou)

doplněno 31.05.10 08:55:

Takže rostlinka na obrázku výše je svízel přítula (Galium aparine).

Co je to za rostlinu? #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]