Nejste přihlášen/a.
Zdravím, a prosím o radu, co je to za rostlinu. Je to snad nějaký druh (sukulentu) tlustice?
Díky za odpověď
Ano, je to Crassula neboli též tlustice. Je jich několik set druhů. Roste velmi pomalu a vytváří krásné, ale křehké stromečky.
A tato tvoje trpí nedostatkem světla.
No já jí teď dostala, chtěli se jí zbavit. Moc se mi líbí, ale vůbec nevím jak se o ní mám starat! Jak jste poznal(a), že má nedostatek světla? Dík
Ty nové přírůstky jsou moc vytáhlé a listy daleko od sebe. Rostlina by měla vypadat nějak takto:
Informaci o pěstování najdeš zde:
S pozdravem "ten"Spider
Vezmi nůžky a ty nové vytáhlé přírustky ostříhej. Zároveň tomu dej trošku tvar. Neboj se, když na rostlině nezůstanou listy. Ona obrazí a bude krásná
A tím ostřiháním si ji můžete namnožit. Buď ve vodě, nebo hned do zeminy a také zakoření. Jde tvarovat podobně, jako bonsae. Úspěšné pěstování.
Nad tím ostříháním jsem už přemýšlela, ale bojím bojím! Hodím sem ještě jednu celou fotku a můžeš mi prosím tě ještě říct, kde jako bych to měla přesně zaříznout?
Mockrát dík
Je to opravdu tlustice, konkrétně Crassula ovata. Váš stromeček ale nevypadá nijak špatně. U těchto tlustic (takřka u všech druhů) se řez ani nijak nedoporučuje, aby si rostliny zachovaly charakteristický tvar...
Asi bych také nebyla tak radikální a stříhala jen do "zelené" - tedy tak, že bych nechala aspoň kousky větviček s listy, protože v jejich paždí jsou pupeny, ze kterých vyraší další větvičky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.