Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krupička na listech papriky

Od: knedlis* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat mamce se na paprikach (listech) objevila taková krupička ( bradavičky). Má je ve skleníku, nevite co by to mohlo být?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

0x

Mohl by to být virus mozaiky rajčete nebo i jiná viróza, také to může být způsobeno sáním nějakého hmyzu, více by se dalo určit, kdyby bylo nějaké foto...

marenka*

Limetko a ten virus je přenosný na jiné kytky v místnosti? Já si jen tak ze srandy zasadila doma za okno papriku, a mám to samé. Jiné kytky jsou v pořádku, ale jestli je to nakažlivé, tak tu papriku radši vyhodím.

doplněno 25.05.10 14:09:

Odpoledne to vyfotím ;)

limetka*

Mařenko, může se přenést třeba nářadím, rukama, může být v osivech i v zemině. Některé viry přenášejí mšice (ten "mozaiky rajčat" ale zrovna ne). Některé rostliny jsou odolné, jiné méně. Vzduchem to naštěstí nelítá. Ale já nevím bez fotky, jestli je to ono, to se těžko určuje.

knedlis*
hodnocení

já bych to mohla vyfotit až v sobotu :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]