Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kapky na palmě

Od: hejkal® odpovědí: 5 změna:

vysoké tak do 50 cm, se z vrchu blízko konců listů (i těch nejvrchnějších) a také pod ní na polici objevují jemné lepkavé kapky, které se dají umýt vodou. Nějaké breberky tam vidět není. Takže prosím o radu, co to může způsobovat a případně jakou chemii použít. Nechci se dožít času, kdy z velké palmy to bude kapat na koberec a to už bude horší...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

2x

Také bych tipovala puklice, zkuste ještě pořádně prohlédnout listy nad kapkami medovice. Pokud jo, tak použijte třeba Mospilan ve dvou aplikacích, tu druhou 14 dnů po prvním postřiku.

raduz*
hodnocení

0x

Asi puklice - takze postrik - snad Vam poradi ve specializovanych obchodech

hodnocení

Díky díky, vygůgloval jsem si puklice, a na adrese zahrada.cz/... jsem našel hodně rad jak na ně. Pozornost zasluhuje poslední příspěvek skoro rok starý, z 26.5. 2009 kde popisují nejnovější přípravek. Ale v celé diskusi je plno i domácích rad, takže možná, že je využiji nejen já, ale i další postižení...

doplněno 25.05.10 12:54:

jinak jste se trefili přesně, na listech jsou štítky, puklice, kterým jsem před tím nevěnoval pozornost

doplněno 25.05.10 15:39:

děvčata, děkuji za doplnění a varování... zkontroluji ostatní kytky, když bude palma sama postižená, půjde na kompost...

limetka*

Jo, ony jsou potvory opravdu nenápadné, většinou je prozradí právě ta medovice. Občas si toho člověk všimne, až už jsou kytky na odpis. Jinak ale radím - bez váhání v tomto případě chemický útok, po sérii "zaručených" domácích prostředků jsem musela vyhodit kdysi několik kytek včetně 2 m fíkusu.

binka*

Hejkale, už jste zjistil, kolik ten nejnovější přípravek stojí? Hrůza ...*zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]