Nejste přihlášen/a.
Dobry den, na uvod vsechny zdravim a ted otazecka.. Mozna je muj napad hloupost, mozna neni. Protoze jsem dopotreboval strunu do motorove kosy, tedy krovinorezu, zkusil bych tu silonovou nahradit slabouckym ocelovym lankem.. Zkousel to nekdo nebo mate takovou zkusenost?
Urcite by vydrzelo i vic nez silonove, ale jiste vyrobce vi, proc tyto kosy osazuje silonovymi strunami.. Zase se nabizi otazka, proc by to nemohlo fachat.. No nez to prubnu, pockam, zda-li uz to nekdo neudelal predemnou , pa Camelot
Dobrý den.Pokud máte opravdu kvalitní motorovou kosu tak to pojede dobře.Vopačném případě odejde ložisko na hlavici,může se ukroutit hřídel a už jsem viděl i ulomenou nosnou trubku na křovinořezu Stihl,ale tam odborník navíc nasadil ocelovou matici.Hlavně nevpálit do betonu nebo šutráku.
Výměna struny za lanko je sice hloupost, ale nechápu proč by to mělo vadit ložisku, hlavici či konstrukci kosy obecně?
k dobré radě celpa dodám, že je rozdíl mezi tím, když po noze švihne silon a když ocelové lanko. Bolí to v obou případech, ale následky budou rozdílné. Silon se při nárazu na kámen trhá, rozštepí a pod, lanko zřejmě ten kámen "vystřelí" zrovna tam, kde udělá škodu. Píši kámen, ne kamínky...
Kosačky se vyrábějí už roky, nejste určitě první, kdo to už zkoušel s lankem, ale výrobci proto dávají silon, aby předešli žalobám za poškození zdraví nebo majetku při použití nevhodného materiálu. A v návodu určitě je napsané, proč se dává silon a že se má používat jen silon. Za těch pár korun to nestojí, mohlo by to být podstatně dražší, kdyby se něco stalo.
Možná, že by bylo vhodné jít za nějakým rozumným profesionálním kosáčem se zkušenostmi, aby Vám poradil technologii, která tak "nežere " silon.
Ano, jedina rozumna rada zda se byt od celpa.. ackoliv.. tady nejde prece o 50 korun za strunu, kterou nespotrebuji za rok , me dosla zrovna o vikendu a protoze pres tyden byvam dlouho v zamestnani, chtel jsem cas vyuzit na poseceni travy..
co se tyce oceloveho lanka, zkusil jsem a neni to funkcni i pres ten fakt, ze krovinorez je se slusnym motorem, cili silu ma.. lanko se trepi a velice spatne odmotova, takze nic, pristi tyden se koupi struna a za tyden se bude pokracovat v sekani..
vsem zucastnenym dekuji a pojdme spolecne fandit klukum, at se pokusi urvat zlato, pa Camelot
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.