Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Okurky hadovky vs ulomený kus

Od: 6t8 odpovědí: 5 změna:

Při přepravě se mi ulomil vrchol okurky hadovky,je možné ji zasadit nebo už s ní nic nebude?Děkuji za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Vyhodit :(. Nemáte šanci z toho vypěstovat novou rostlinku.*plac*

limetka*
hodnocení

0x

Já jsem zase pro pokus o zakořenění - nic tím neztratíte a kdo ví? Příroda je mocná čarodějka - zkusila bych podpořit nějakým nejlépe práškovým stimulátorem kořenového růstu. Mně také všichni tvrdili, že aloe vera jen z lístku nezakoření a povedlo se, už tam kořínky jsou *pivo*

hodnocení

0x

Pokud má alespoň 2 pravé listy,zkuste vysadit. Pokud obrazí více bočních výhonů,tak vyštípat a ponechat pouze jeden jako náhradu za ulomený. Dále pěstovat,jako obvykle.

sebod*

Ano. Může se chytit. Ale ztratí čas, když bude zakořeňovat. Bude dost opožděný. Takže je předpoklad, že začne později kvést i tím pádem se tazatel nedočká úrody.

Tazatel neuvedl velikost zbytku rostliny. Předpokládám,že se jedná o předpěstovanou sazenici,zakořeňování je stejné jako u zdravé. Je začátek výsadby okurek,maximální ztráta je asi 1 týden,úroda bude jistá - vlastní zkušenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]