Nejste přihlášen/a.
Zdravím,mám 18let skleník na stejném místě ale ještě nikdy se mi nestalo aby mi něco sežralo okurku která má dva lístky a další dva. malinké.Roky dávám semínka rovnou do země.Letos jsem přišla a čtyři byly ukousnute a zbyl po nich centimetrový pahýlek a lístečky byly pryč.Jindy jsem "něco" asi přistihla a špička ležela vedle pahýlku .Okurčátka jsou asi pět centimetrů na výšku a lístečky čerstvě narostlé oválné, když zkrátka zmizejí..V zemině nic nevidím.Vanish taky nic nepřilákal(návnada na slimáky.Ptáci se tam nedostanou.Zlobí mě to protože semínka byly docela drahé.Už se to někomu z vás taky stalo?A co s tím?
Vždycky jsme sázeli semínka okurek přímo, ale poslední cca 3 roky máme stejný problém. Dělají to slimáci - bez ohledu na všechny nástrahy. Vyražte ráno za šera s baterkou a uvidíte ... Vyřešili jsme to předpěstováním sazenic doma a přesazením, ty mrchy pravé (chlupaté) listy už nežerou, jen jemné děložní lístky.
Když jsem našla letos v pařeništi první dva okousané okurky, hned jem nasadila "pivní léčbu"... Do dvou starých kompotových misek, zahrabaných do země s úrovní hlíny (asi 1 metr od sebe) se nalije na dva prsty toho nejlevnějšího piva (Pirát za 6,- Kč) a druhý den tam najdete opilé a utopené slimáky, kteří vám žerou okurčičky! Prý je pivo pro slimáky neodolatelné, já to tak dělám už čtvrtý rok a funguje to spolehlivě! Pivo v miskách vyměňuji jednou za 2-3 dny.Tak ať se vám podaří sazeničky zachránit a sdělte nám, prosím, jak to u vás ve skleníku fungovalo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.