Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dracaena marginata opadává

Od: adinka* odpovědí: 6 změna:

Ahoj mam problém kytka do tet byla v poho.tet začali opadávat listy a docela hodně.Zalevam jí pořad stejne občas jí orosim...má stim někdo stejne zkušenosti?poraďte

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Málo informací, kdy jste přesazovali, jaký je stav kořenů... Vašemu popisu by odpovídala nevhodná teplota (chladno či průvan), možná přelití. V současné době není třeba rostlinu rosit...

adinka*
hodnocení

přesazovala jsem před měsícem.v bytě nám teče tvrdá voda ale nechávam jí odstát.Konec od opadaných listů je uhnilý tak jsem to trochu ustřihla...půda je mokrá...četla jsem že musí být stále vlhká...dá se kytka ňákym způsobem zachránit?Děkuji za rady

Nedala jste příliš velký květináč? Nový květináč má být větší jen o trošku. Jinak se drží plíseň a hniloba.*blee*

hodnocení

0x

Škoda jí nevidím. Dracenu bych vyndala,oklepala hlínu,kořeny vyprala ve velmi slabém roztoku hypermanganu /nemusíte/, pak pečlivě prohlédla kořeny,uhnilé odstřihla a zbytek zkrátila až o čtvrtinu a dala do původního květináče před přesazením. Pokud nemá bílé, nebo světlé nové kořínky, bude záchrana obtížná. Použijte novou hlínu kupte nový sáček,pouze mírně zalévejte. Pravděpodobně jste v zimně hojně zalévala o došlo k uhnívání kořenů.Pokud ne,může to být i hlínou,stalo se mi to také . Přeji úspěch.

doplněno 14.05.10 19:18:

pozor na chladno od nohou a průvan!

adinka*
hodnocení

Děkuji ...skusim to a snad se dá ještě zachránit!

Za pokus to stojí,věnujte pozornost kořenům.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]