Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roubovani brizy

Od: hanys® odpovědí: 5 změna:

dobre odpoledne,nemate nahodou nekdo zkusenosti z roubovanim previsle brizy?jak a kdy nejlepe?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

holubicka
hodnocení

0x

zde je zajímavá diskuze zahrada.cz/...=

sebod*

hanys Jestli s tím nemáš žádné zkšenosti, tak si tu břízu radši kup :). To roubování není těžký, ale chce to vidět někoho dělat.*sok*

doplněno 10.05.10 20:17:

Jinak odkaz od holubicky je sice hezký, ale naprostok ničemu. Tam roubují smuteční břízu. A ta má k převislé bříze hodně daleko ;)

hodnocení

zkusenosti nemam,to je fakt,ale mam brizy a ze sportu to chci zkusit,kdyz se to nepovede,tak se z toho nezblaznim ze jo,a navic chteji za takovou ubohou rostlinku 250kc a to se mi asi nelibi.jaky je rozdil mezi smutecni a previslou?zakoupil jsem letos asi 3druhy briz v seminkach,ale nejak nechteji klicit,nevis jak na ne?

sebod*

Smuteční není tak často vidět. Je to mohutný strom s visícími větvemi. Tobě se spíš jedná o tu menší převislou. Co bývá na zahradách.

Máš břízy? Tím mám rozumět, že máš stromky běžné břízy? Jak silný je kmínek?

Semínka - chvilku jim trvá, než vyklíčí.Je to proto, že v přírodě klíčí většinou až na jaře,Kdyby vyklíčily na zimu, tak by ji nemusely přežít. Takže trpělivost.*andel* Je dobrý je stratifikovat. Některá semínka totiž vyklíčí jedině tehdy, když jsou chvilku v chládku :D. To je vlastně jako zima (roční období) v přírodě. Proto se dávají do ledničky, nebo do mrazáku. Dáš je tam i s miskou, kde je máš vysetý. No, jestli je teda nemáš v truhlíku metr na metr *zed*. Tak na tři týdny. Pak už je dáš někam ven. Ale jestli je máš vysetý delší dobu, tak bych vynechala mrazák. To bys jim mohl ublížit.

hodnocení

kminky maji ruzne silne asi od 1roku do 13.seminka jsem osetril presne jak pises,udelal jsem to i loni a uspesnost cca 1procento.snad se neco chyti,jsou to docela zajimave kultivary.

doplněno 10.05.10 21:54:

jsi zahradnik?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]