Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jabloně bez květů

Od: hedera* odpovědí: 9 změna:

Letos mám s jabloněmi problémy. Jedna zůstala úplně holá, bez listí i květů. Pouze jakoby zamrzlé pupeny. Větve však nejsou suché, po rozlomení jsou živé. Co s ní, vykopat a nasadit novou? Další jabloň má listy, ale bez květů. Takže nebudou letos jablka. Čím to? Děkuji za odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

holubicka
hodnocení

0x

poradte.cz/... zkuste se začíst zde

jabraka*
hodnocení

0x

Mám letní jabloň,která kvete ob rok.Pak má milion jablek,vše dozrává naráz,A ještě to napadají včely a vosy,jabka jsou velice sladká.

Omezit se to dá v době velkého kvetení prořezem kvetoucích větví,je mi to ovšem líto.

JABRAKA

pt®

Nechci zakládat novou otázku, ale potřebuji poradit. Koupili jsme asi před více, jak měsícem v Globusu stromeček švestičku. Už měla pupeny a byla v obyč. plastovém kořenáči, připravena k přesazení do země. Jenže jsme s manželem celý měsíc byli nemocní a k přesazení tudíž hned nedošlo. Byla na dvorku celou dobu a čekala trpělivě až ji přesadíme. Tak se na ni dostalo před týdnem a 2.5 jsme ji zasadili do země na zahradu. jenže mně se zdá, že pupeny zaschly a neraší další. *plac* Myslíte, že se ještě chytne? A nebo až příští rok? Nepřijdeme o ni? PT /stařenka/

sebod*

Pořádně zalít a pak se *modla*. Mohla by se chytit. Jestli jí lstky nevyraší, tak je po ní. V žádném případě není možné, aby vyrašila až napřesrok. Taky ji trošku pomůže přistínění. :)

pt®

sebod, když byl stromek ještě v kořenáči, byla přemokřená od deště. Když jsme ji dali do země, dostala kolem sebe novou zeminu, ale vzhledem k tomu, že byla přemokřená, už jsme ji nezalili. V týdnu teda pršelo, myslela jsem si, že ji to bude stačit. Asi jsme to podělali. Ale na přímém slunci není, je dopoledne ve stínku až odpoledne na slunci. Teď po 18 hodině byl zase slejvák po slunečném a teplém víkendu. Byla by to druhá švestička, co umřela, první jsme tenkrát sázeli na podzim a nepřežila zimu. Nebo děláme někde chybu? :( PT /stařenka/

sebod*

Tak to má vody dost. Dej jí čas. Teď je docela dobrý počasí, mohla by se vzpamatovat. I před tím odpoledním sluníčkem ji chraň. Ono má dost sílu.Stačí někde ulomit kus olistěné větve a dát ji do země vedle švestky tak , aby ta větev chránila korunku).To bohatě k ochraně před sluníčkem stačí.

Jak vypadal kořenový bal, když jste ji vyklopili z květináče? A vůbec, byla v tom květináči prorostlá, nebo tam byla přesazena nedávno. To se u stromků kupovaných v marketech často stává, že pár dní před tím, než se objeví v prodejně, rostou někde venku na plantáži. Pak se nešetrně vyjmou ze země, "zasadí" do kontejneru a hurá ke spotřebiteli. Takový stromek má pramalou šanci na přežití.

pt®

Sebod, byla prorostlá hodně, kořínky jí už lezly zespod z dírek. Tu korunku zastíníme. Moc děkuji za radu, když tak se časem zase zeptám, podle toho, jak bude stromek vypadat. PT /stařenka/

limetka*
hodnocení

0x

Hedero, ty jakoby zamrzlé pupeny budou asi padlí, také jsem to letos měla na jedné mladé jabloňce a pořád jsem si myslela, že jako je pozdnější a pomaleji raší. Na poslední chvíli jsem postříkala a vypadá, že to snad pomohlo, snad přežije (už raší opravdu). A s tou nekvetoucí bych počkala aspoň ještě rok, některé odrůdy mívají střídavou plodnost a vykopat ji můžete až se to bude opakovat v dalších sezónách.

hedera*
hodnocení

Díky za odpověď, trošku mne potěšila. Obě jabloně (Rubinola s listy bez květů a Prima - zamrzlé pupeny a bez listů - mladé stromky) měla výborná jablíčka, bylo by mi líto je vykopat. Zkusím postřik a uvidíme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]