Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký traktor na 5000m2

Od: morrell* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, uvažuji o koupi traktoru na sekání zahrady 5000m2. Zahrada není ve svahu, ale jsou na ní terénní nerovnosti, cca 10 let nebyla udržovaná. Dalo by se něco doporučit?

Jaký traktor na 5000m2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

morrell*
hodnocení

Ještě asi trochu upřesním... :)

Na podzim jsem zahradu posekal starou bubnovou sekačkou, teď už to zase všechno bují, a jelikož sekačka na podzim zkolabovala (oprava bude stát cca 7000), přemýšlím o nějakém "pořádném" řešení. Sekat plánuji cca na 1000m2 častěji, chci pěkný trávník okolo domu, pro tento prostor uvažuji i o technologii mulčování, zbytek méně často. Na zahradě je řekl bych v ovocných zahradách běžná hustota stromů a keřů. Zaujala mě (momentálně v akci) Husqvarna CT151, četl jsem na iTestu, že Partner není nic moc a to je asi vše, co vím. :) Nečekám, že mi někdo doporučíte konkrétní model (i když informaci o vaší osobní zkušenosti bych určitě uvítal), spíš by mě zajímalo, z jakých značek vybírat. Tuším, že kvalitní a dražší jsou Honda, John Deer, Husqvarna, levné Patrner, jeho různé klony, a asi i další hromada "jakobyznaček". Přiznám, že Honda je na mě moc drahá, byl bych rád, kdyby se cena pohybovala kolem 50ti tis. s tím, že když budu přesvědčen o nutnosti vyšší investice, nedá se nic dělat a dáme holt víc. Ještě mě napadá - má smysl podobné věci lovit po bazarech? Vyplatí se pořídit raději starší silný stroj nebo nový slabší? Omlouvám se za možná příliš mnoho otázek a předem díky za všechny reakce.

limetka*
hodnocení

0x

S tímto asi nejlépe poradí pánové, v traktorech se moc nevyznám, ale dovolím si malou zkušenost ve smyslu "laciné - dvakrát placené" Když koupíte levnou "jakobyznačku" vrazíte ty peníze po krátké době do servisu a to ještě budete mít problém, kdo a jestli to vůbec opraví. U zahradní techniky se mi vždy osvědčilo kupovat značkové mašinky, sice v pořizovací ceně poněkud "mastnější", ale sloužící k plné spokojenosti.

zakoupil jsem rider znacky jonsred-prodava husgvarna- a muzu vrele doporucit.do traktoru bych nesel.dobre vidite co sekate,maly polomer otaceni,dobre mulcuje.travu nesbiram to bych nemel kam davat a jsem max spokojen,nekolikalete celodenni behani za sekackou uz me unavovalo.mam 4500m2 a bez problemu.

morrell*
hodnocení

Mohu vědět, jaký model? Nebo kolik stál? Riderů je hodně, jde mi o to, jak velký na tuto rozlohu stačí... Díky.

model FM 2213 MA-stoji do konce kvetna 80tis,ale da se poridit na slusnou lízajdu u essoxu.mam i sekacku partnera,ma 5koniku a po 7letech jede jako hodinky a to sekala tu moji zahradku.ono je to hodne o motoru a ty jsou stejne jak u partnera tak jinych znacek,samozrejme honda a nekteri maji svoje motory.

lenoch
hodnocení

0x

protože jsem lenoch, tak bych zašel do půčovny zahradní techiky a půjčil si kvalitní rotavátor (ne kultivátor který má pracovní nože na pojezdové ose) a celou zahrahu lehce přejel i dvakrát na kříž, aby jí srovnal - zejména drny a podobně. Na sečení bych si potom koupil dvě sekačky. Jedna klasická na nízký trávník která i mulčuje. Na trhu je jich dost - rozhodoval bych se podle vzdálenosti od servisu, finančních možností apod.

Druhou sekačku bych si koupil bubnovou s kterou bych zbytek zahrady sekal dvakrát až třikrát za rok. Trávu nechal lehce zaschnout a dával jí na kompost - mulčováním bez následné péče (provzdušńování, vyhrabávání se louka ničí. Bubnové - podíval bych se na DAKR, VARI, TIP (čeští výrobci) . Dakr nabízí přídavné mulčovače, Vari smostatné. Dva až třikrát ročně to bohatě stačí, navíc máme hezkou kvetoucí louku. Po první seči koncem května je další seč koncem prázdnin a to v trávě o prázdninách mohou běhat děti v pohodě.

ono louka a zahradni travnik je asi co se tyka frekvence koseni trochu rozdil a na obrazku urcite neni louka.

morrell*
hodnocení

Zdravím, rád bych všem poděkoval za reakce a rady. Koupili jsme nakonec "ojetý" rider Stiga Villa, seču, resp. mulčuju, jednou za 14 dní, téměř celá zahrada mi zabere tak hodinu a půl. To se dá. Jak to trávníku prospěje dlouhodobě zatím nedokážu posoudit, po cca měsíci ale zdá se nijak netrpí. Zvažuji ještě doporučené zapůjčení rotavátoru, aby se srovnaly drobné nerovnosti. Toto se týká tak čtyř tisíc metrů z pěti. Zbytek je zatím džungle plná popadaných stromů a dalšího nepořádku, to postupně likvidujeme a sekanou plochu rozšiřujeme. Jen pro úplnost, dále jsme pořídili klasickou sekačku s mulčováním, se kterou v blízkém okolí domu řádí manželka. :)

Jaký traktor na 5000m2 #2

zdarec,ja jsem provoz rideru jeste zautomatizoval,posadil jsem na nej teenagera ktery sice chvili brblal ,ze benzin smrdi a kdesi cosi,ale uz se mu to zalibilo a ja provadim dalkovy dozor z houpaci site od kavicky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]