Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se jmenuje tato rostlina

Od: jarm® odpovědí: 6 změna:

Kamarád mi poslal fotku s nadpisem kvítí. Marně hledám její název. Ani nevím, jestli byla v tom místě jako divoká rostlina nebo ji vyfotil někde u nějaké zahrady.

Jak se jmenuje tato rostlina

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

2x

Domnívám se, že je to růže svraskalá ;)

doplněno 30.05.13 11:36:

jarm. Ono to je s těmi kytičkami někdy těžký *zed*. Já zrovna na zahradě růži svraskalou mám. Měla by dorůstat tak do 1,5, měla by mít větvičky posety tisíci drobnými trny (spíš piditrníčky). Ta moje má skoro 3metry a větve má téměř beztrné.

Z té Vaší fotky těžko soudit. Ta barva květu je opravdu asi upravená, chybí něco s čím by se dala porovnat velikost květu.

Pravdu by mohli mít i ti, co píší, že je to šípková růže. Někde v teplejší oblasti už kvete.

hodnocení

Podle Vašich indicií jsem hledala na google a podle barvy se mi ta růže svraskatá nepodobá a na růži šípkovou se mi zdá moc brzy

Jak se jmenuje tato rostlina #2
hodnocení

Sedob: musím Vám věřit, vidím, že v kytičkách se vyznáte. Jen mi je divné, že kvete zrovna v trochu vyšší nadm. výšce, u nás na rovině ještě nekvetou.

hodnocení

2x

Kloním se k šípku. A mám pocit, že barvy na fotce jsou upravované, zelená je moc zelená, růžová není něžná, ale dost tvrdá.

Jinak hezké gesto od kamaráda.

bonie*
hodnocení

0x

šípková růže, šípek

limetka*
hodnocení

0x

Šípková růže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]